ALVERDE - Deo stick od žalfije i limete


Jedno od najčešćih pitanja u ljetnim danima je koji dezodorans kupiti a da djeluje. O razlikama dezodoransa i antiperspiranta sam pisala u mnogim postovima koji govore o ovoj temi tako da ću to ovdje preskočiti. Kako sam počela koristiti prirodne dezodoranse bez aluminija i štetnih sastojaka počela sam istraživati koji prirodni dezodorans meni odgovara i koji najbolje djeluje. Nakon L'angelica dezodoransa kojeg nisam potrošila do kraja kupila sam Alverde dozdorans od žalfije i limete.

Odlučila sam se za Alverde dezodorans od žalfije i limete zbog predivnog osvježavajućeg mirisa u kojem uživam prilikom nanošenja dezodoransa. Pošto koristim ovaj dezodorans već neka dva mjeseca i nisam uspjela slikati proizvod na samom početku uskraćeni ste za te slike prizvoda prije samog korištenja. Ono što fali na ovim slikama jeste plastični zaštitni poklopac koji dođe na dezodoransu nakon skidanja prvog poklopca. Količina od 50 ml je odlična za duži period korištenja dezodoransa a omjer cijene i kvaliteta će vas sigurno natjerati da istražite sve mirise koje nudi Alverde kozmetika kada su dezići u pitanju. 


Dezodorans ne izaziva iritacije, crvenilo ili peckanje čak ni nakon depiliranja pazuha. Miris se zadržava duže vrijeme na koži tako da ne uživam samo prilikom nanošenja. Jedino što trebate paziti jeste da sačekate nakon nanošenja dezodoransa da se osuši da vam ne ostanu bijele fleke po odjeći. Nakon minut ili dva možete obući odjeću bez straha da će ostati fleke po njoj. 

Sad dolazimo do dijela koji vas najviše zanima a to je njegovo djelovanje. Od prirodnih dezodoransa se ne može očekivati zaštita 24 h uz fizičku aktivnost u toku dana, pogotovo u ljetnom periodu. Zašto? Kad nanesemo prirodni dezodorans rad znojnih žlijezdi je sasvim normalan samo  što miris znoja nije toliko intenzivan već ublažen dezodoransom. Nakon dužeg vremena provedenog vani (otprilike 4-5 sati) potrebno je ponovno nanošenje dezodoransa s prethodnim brisanjem vlažnim maramicama ili pranjem vodom i sapunom što je još učinkovitije. Pošto sam koristila antiperspirante i nisam pronašla nijedan koji može dugo trajati bez da se znojim više volim da pazim na zdravlje jer razliku u djelovanju prirodnog dezodoransa i antiperspiranta nisam primjetila dok je razlika u sastavu i djelovanju na naše zdravlje ogromno. 

Da li ste probale Alverde dezodoranse? 
Kakvi su vaši utisci? 


   

Nema komentara:

Objavi komentar