LAMARUŽ - Piling za lice


Privela sam kraju post o proizvodu koji koristim od februara u njezi kože lica. Riječ je o Lamaruž prirodnom pilingu za lice. Da li ste koristile Lamaruž proizvode? Ja sam probala njihov hidrolat od lavande o kojem možete pročitati recenziju na linku i na poklon sam dobila mirisnu so od lavande koja krasi kupatilo i žao mi je da ju potrošim u kupku. 
Lamaruž je prirodni bosanskohercegovački brend koji nudi široku paletu proizvoda za njegu kože lica, tijela i njegu kose. Privući će vas zanimljiv i jako lijep dizajn i kvalitetna ambalaža proizvoda. 

Proizvod dolazi u providnoj staklenoj teglici od 100 ml. Sivi poklopac i boja naljepnice na teglici se odlično uklapaju u jednostavan dizajn proizvoda. Na ambalaži se nalaze potrebne informacije o proizvodu te mini priča kako je zapravo nastalo ime brenda Lamaruž. 


Lamaruž piling za lice sadrži maslinovo ulje, bademovo ulje, eterično ulje lavande i koštice marelice. Maslinovo i bademovo ulje je odlično kada je u pitanju njega kože lica i zahvaljujući ovim uljima kože ostaje hidratizirana i mekana nakon korištenja pilinga da imate osjećaj da vam nije potrebna nikakva krema. Međutim, nakon pilinga potrebno je nanijeti tonik i kremu na lice da bi njega bila potpuna.  

Kada je u pitanju miris eterično ulje lavande dominira u ovom proizvodu i pored njega se ne osjeti  nikakv drugi miris. Za one koji nisu navikli na intenzivniji miris lavande možda će malo smetati ali nakon umivanja miris se ne zadržava. Tekstura je gelasta ali ne previše rijetka. Iako se čini da piling ne sadrži čestice, varate se. I ja sam se na prvi pogled pitala 'Pa gdje su čestice?' Zahvaljujući jako sitnim pinning česticama na prvi pogled su nevidljive. Međutim, kada nanesete piling na lice i počnete masirati osjetite koliko je tekstura bogata jako sitnim česticama koje odlično rade svoj posao. Mnogi misle da piling mora sadržavati krupnije čestice te da one bolje djeluju u odnosu na sitnije čestice. Sitnije čestice mogu puno lakše da prodru i očiste pore lica bez jakog pritiskanja i grubog osjećaja kao kod krupnih čestica. 

Čista desetka za ambalažu i teksturu pilinga. 

CIJENA: 10 KM / 100 ml


Da li ste koristile neke Lamaruž proizvode? 
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar