THECA - Kantarionovo ulje


Privela sam kraju recenziju o najdražem proizvodu u kućnoj apoteci tako da danas govorimo o ženskim temama. Riječ je o kantarionovom ulju koje sam kupila na sajmu privrede u Sarajevu u decembru 2017. godine i od tada je broj jedan SOS proizvod za kojim posežem. 
Theca prirodna kozmetika je bosanskoherecegovački brend čiji slogan zaštiti kožu prirodnom mnogo govori o samom brendu. Naime, ovaj brend koristi najkvalitetnija ekstra djevičanska ulja prilikom izrade proizvoda koja su 80% organskog porijekla uz malo ili nimalo korišćenje hemijskih supstanci. Zahvaljujući kvalitetu i pristupačnim cijema Theca prirodna kozmetika je brend vrijedan pažnje.

Međutim, meni nije trebao preparativni proizvod već sam tražila kvalitetno kantarionovo ulje. Prije same kupovine sam razgledala po radnjama i nijedno me nije privuklo kao kad sam vidjela natpis iznad štanda  - Theca prirodna kozmetika - o kojoj sam čitala puno pozitivnih iskustava. Prilikom kupovine saznala sam da se kantarion za ulje bere na Bjelašnici te da je jako crvene boje jer ja uopšte nisam znala kako pravo kantarionovo ulje treba da ima boju. Pa eto, kada kupujete ovo ulje da znate da boja treba biti jako crvena, kroz ovu zatamnjenu bočicu izgleda gotovo bordo. 


Kantarionovo ulje dolazi u staklenoj tamnoj bočici od 50 ml. Na vrhu se nalazi poklopac i dodatni plastični prolaz koji sprečava da prospete ulje i umjesto prosipanja možete kapati kap po kap s tim da morate protresti bočicu, inače ulje neće samo izaći. Ukoliko nemate strpljena za ovakvo doziranje možete lagano skinuti plastiku i nasuti ulje u željenoj količini. 

Kantarion ili gospina trava je jako cijenjena biljka u narodu i pored nevena zauzima visoko mjesto kada su u pitanju ginekološki problemi. Ima antibakterijsko, antiupalno i protugljivično djelovanje i pomaže kod:

  • ožiljaka, strija
  • vaginalnih infekcija
  • rana
  • upale mišića i živaca
  • akni
Za vaginalne probleme najbolje je koristiti tampon i umjesto kapanja ulja na tampon puno bolji i ispravniji postupak jeste ukloniti plastiku sa vrha i staviti tampon u bočicu da se natopi. Ukoliko nisu ozbiljniji problemi najbolji period za tamponiranje je prije spavanja. 

Pošto sam se uvjerila u djelovanje i snagu kantariona kao lijeka iz prirode u daljem periodu isprobavam kantarionovo ulje protiv ožiljaka i akni o čemu ću pisati nakon detaljnog testiranja i dopuni ovaj post i tim iskustvom. 


Da li ste koristile Theca prirodne proizvode? 
Pišite Vaša iskustva.
Nema komentara:

Objavi komentar