Neutrogena - losion za suhu i osjetljivu kožu tijela


Danas vam donosim recenziju o novom proizvodu koji sam otkrila na policama dm marketa. U potrazi za kvalitetnim proizvodom koji će hidratizirati i zaštiti moju jako suhu i osjetljivu kožu tijela u zimskom periodu pronašla sam Neutrogena proizvode. Prvo što me provuklo jeste sam naziv ali nakon kupovine sam vidjela da sastav nije baš najbolji i  moram priznati da nisam očekivala nikakva poboljšanja. 
Neutrogena losion za tijelo namijenjen je osjetljivoj i suhoj koži tijela s ciljem intenzive hidratacije kože s norveškom formulom što je potrebno svakoj koži u zimskom periodu. Proizvod dolazi u bočici od 250 ml sa pumpicom na vrhu koja je od čvršće plastike i omogućava željeno doziranje proizvoda. Informacije o proizvodu možete pronaći na poleđini ambalaže. Tekstura proizvoda je kremasta i bez mirisa. Pored masnije teksture losion se brzo upija u kožu i ukoliko nanesete veće količine nećete se mučiti oko razmazivanja jer losion ne ostavlja bijeli fil na koži i s lahkoćom se razmazuje i upija te ne ostavlja masne tragove. Koža ostaje mekana i hidratizirana duži period. 

Kada je sastav u pitanju Neutrogena losion za tijelo ne sadrži mirise i formulisan je kako bi se rizik od alergija sveo na minimum. Međutim, u sastavu ima nekoliko sastojaka koji mi smetaju poput derivata dobivenih iz nafte i kada nanesete proizvode koji sadrže npr. Petrolatum, Paraffinum i slično vi začepite pore i koža ne može u potpunosti disati. Rezultat ovih sastojaka je jako mekana koža tijela ali zato trpi vaša koža.

Zbog toga ovaj losion nisam koristila svakodnevno po cijelom tijelu. Nanosila sam ga na područje nogu i najviše kao kremu za ruke. Zbog pojedinih sastojaka sam sigurna da kupovinu neću ponoviti iako losion nije izazivao nikakve neželjene reakcije. 

Da li ste koristile Neutrogena proizvode?
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar