L'Angelica - Fresh Deo roll - on


Današnja kiša me natjerala da napišem novi post o proizvodu koji koristim 15 - tak dana i smatram da je prošao osnovni test. Kada je u pitanju pisanje recenzije nemam određen vremenski period jer zavisi od proizvoda da li je potreban kraći ili duži period da se stekne potpuni dojam. Riječ je o L'angelica Fersh dezodoransu koji ne sadrži štetne sastojke. 

Instituto Erboristico L'angelica je osnovan 1981. godine u palači u italijanskoj prirodi u blizini Bologne. Harmonija i prirodna ravnoteža postali su sama filozofija poslovanja koja se odražava u svim proizvodim u kojima drevna nauka biljaka zadovoljava inovacije i naučna istraživanja. Tajna L'angelica brenda dolazi iz prirode a u botaničkom vrtu Instituta nalazi se više od 50 vrsta biljaka koje imaju kozmetička, prehrambena i farmaceutska djelovanja i upotrebu. 

O L'angelica proizvodima sam najviše čitala kod hrvatskih blogerica a od februara sam ih pronašla na policama dm marketa. Možda su proizvodi bili ranije u prodaji na našem tržištu ali ja ih nisam primjećivala. Slučajno sam vidjela dok sam tražila dezodorans i nakon što sam otkrila ovaj brend nisam se dvoumila oko kupovine. 


Fresh deo roll-on dolazi u bijeloj ambalaži od 50 ml. Bijela ambalaža sa zelenim printom odiše sježinom i odlično se uklapa u priču o fresh dezodoransu. Dezodorans ne sadrži aluminij, parabene niti alkohol. Ovim dezodoransom nećete zaustaviti znojenje već ćete ublažiti miris a vaše žlijezde će funkcionisati sasvim normalno dok kod antiperspiranta koji sadrži aluminij vi začepite pore i normalno je da ne osjetite znoj već miris proizvoda. Zbog toga pazite šta stavljate na pazuhe zbog vašeg zdravlja. Ja preferiram dezodoranse bez štetnih sastojaka s tim da nekad posegnem za antiperspirantom čisto radi prilike i situacije mada  je to rijetkost. 

Proizvod ne izaziva neugodne mirise niti peckanje nakon depiliranja s obzirom da je koža pazuha jako osjetljiva i poslije depiliranja iziritirana. Nakon nanošenja proizvod se brzo suši i nemate ljepljivi osjećaj na koži. Miris je blag i prijatan tako da sam sigurna da osobama sa osjetljivom sluznicom nosa neće predstavljati problem. Također, više sam za deo roll-on nego za deozodorans na raspršivanje jer od njega užasno kišem ukoliko ne prozračim prostoriju odmah. Ovako čuvamo svoje zdravlje i prirodu. CIJENA: 5,40 KM
Da li ste koristile L'angelica proizvode? 
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar