FARMASI - Clay & Tea tree oil mask


Novi post u 2018. godini je već tu. U novu godinu sam zakoračala sa velikim planovima kada je blog u pitanju i već radim punom parom. Kako volim istraživati maske za lice, pogotovo na bazi gline danas vam donosim recenziju takvog proizvoda. Riječ je o Farmasi maski za lice na bazi bijele gline i čajevca koji je u kataloškoj prodaji od decembra. 

Proizvod dolazi u jako kvalitetnoj tubi koja se nalazi u kartonskoj kutiji. Otvor tube je zaštićen folijom što volim kod Farmasi proizvoda jer znam da niko nije otvarao prije mene. Zahvaljujući otvoru moguće je kontrolisanje doziranja maske za lice s tim da maske na bazi gline nikada ne može biti previše. Čak ako stavite deblji sloj on će se sporije sušiti a učinkovitost nekada biti i bolja od tanjeg sloja.

Ukoliko pratite moj blog i čitate postove mogli ste pročitati detaljnije o glini za lice kojih ima više vrsta. Razlikuju se po boji u zavisnosti od minerala kojim su bogate i svaka glina namijenjena je određenom tipu kože tako da bijela glina ili kaolin se preporučuje kod osjetljive i suhe kože lica.

Šta kaže proizvođač?

Dr. C.Tuna maska za lice sa bijelom glinom i uljem čajevca dubinski čisti pore i osvježava kožu. Zahvaljujući bijeloj glini pomaže u uklanjanju nečistoća i istovremeno opsorbuje višak sebuma. 

Kako ste pročitali kaolin se koristi kod osjetljive i suhe kože lica dok čajevac zahvaljujući jakim antiseptičkim dejstvima djelotvoran je protiv akni i mitisera. U ovom proizvodu imamo dva sastojka namijenjena različitim tipovima kože koji daju odličan proizvod za osjetljivu kožu sklonu aknama. 

Tekstura, nanošenje i djelovanje

Maska od bijele gline i čajevca je odlične teksture i veoma lahko se nanosi bilo kistom ili čistim prstima. Ja preferiram nanošenje kistom jer mi je puno lakše ravnomjerno nanijeti masku. Teksturom me podsjeća na Natural masku od bijele gline sa sjemenkama grožđa. Nakon nanošenja maska se brzo suši i prilikom sušenja zateže kožu lica. Također, možete je nanositi samo na određeni dio kože i upustiti se u multimasking iskustvo kao što ja radim (pored ove nanosim i masku od krastavca na područje oko usana). 


Maska prodire u pore i odlično matira kožu mada ne mogu se očekivati potpuni rezultati nakon prvog korištenja maske. Iako prilikom sušenja zateže kožu, nema problema sa isušenom kožom lica, peckanjem ili zatezanjem. 

Nakon umivanja mlakom vodom koža je mekana, očišćena i crvenilo upaljenih bubuljica smanjeno. Miris može smetati osobama sa osjetljivom sluznicom nosa i onima koji ne vole miris čajevca mada maska nema intenzivan miris kao ostali proizvodi iz kolekcije na bazi čajevca. Boja maske nije čisto bijela već sa blagom mint nijansom. 

Obavezno nanosim tonik i hidratizirajuću masku nakon tretmana kože glinama bez obzira o kojoj vrsti je riječ da ne bi došlo do isušivanja kože pogotovo u zimskom periodu kada je koža izložena promjenama temperature i isušenim zrakom usljed grijanja. 

SASTAV: Kaolin, Aqua, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Illite, Bentonite, Phenoxyenthanol, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Ethylhexlglycerin.


CIJENA: 12,95 KM (ja sam kupila po promotivnoj cijeni od 6,50 KM)

Da li ste probali masku od bijele gline i čajevca? 
Kakvi su vaši utisci?

Nema komentara:

Objavi komentar