ECO MEDICO - Macerat smilja u suncokretovom ulju


Do ove zime nisam ni razmišljala o nanošenju ulja za licea sada moja zimska rutina je nezamisliva bez zaštite kože uljem. Zahvaljujući saradnji sa Eco Medico brendom na testiranje pored maski za lice sam dobila macerat smilja i počela koristiti u zimskoj njezi. 
Šta je macerat?

Macerat se dobiva potapanjem biljke u ulje. Nakon određenog vremena kada ulje izvuče ljekovita svojstva uklanja se biljka, ulje procijedi i ostavlja na hladno mjesto. Proizvod o kojem vam govori je macerat smilja u suncokretovom ulju. Kada smo kod smilja sigurna sam da ste primjetili u zadnje vrijeme bum smilja u preparativnim proizvodima. 

Smilje raste na sunčanim kamenjarima na obalama Jadrana i poznatno je po jarko žutoj boji cvjetova. Pogodno je za sve tipove kože a ponajviše za regeneraciju oštećene kože lica. Također, koristi se protiv starenja što govori i sam natpis na bočici proizvoda da je smilje vječni svijet koji ne vene. Ulje smilja je odlično rješenje za kožne probleme poput diskoloracije, osjetljive kože lica, akni i ožiljaka. Popis djelovanja smilja je odličan i odgovara u potpunosti mom tipu kože - osjetljiva i reaktivna koža sklona aknama i hiperpigmentaciji. 

Prvenstveno sam ulje koristila za zaštitu kože u hladnim danima. Moja koža lica je zaista zahvalna na ovoj vrsti zaštite od hladnoće. Nakon dužeg korištenja primjetila sam da koža nije umorna kao prije s tim da nisam obraćala pažnju na hiperpigmentaciju. Ali kada razmislim i bolje pogledam, fleke od bubuljica puno brže blijede. Ja ulje nanosim u jutarnjoj njezi lica, nakon nanošenja tonika. Količina koju nanosim su tri kapi (jedna na čelo i po jedna na obraze). Iako je ulje pogusto lagano se razmazuje. Da bih malo ''prikrila'' intenzivan miris ulja nanosim hidratantnu kremu i nakon toga kremu u boji. Meni je puno bolja varijanta nanijeti ulje na lice umjesto mješanja ulja sa kremom u boji ili puderom. 

Prije nego sam shvatila bolju verziju nanošenja ulja ja sam ga koristila u noćnoj njezi. Moram priznati da pred spavanje nanošenje ulja od smilja nije bila pametna ideja. Zbog intenzivnog i neobičnog mirisa, pored što će vam se lice osjetiti, miris će poprimiti i posteljina. Zbog toga ako ne spavate sami možete praviti probleme osobi koja je sa vama u sobi (suprug, sestra, cimerka ... ) Također, ulje se sporije upija u kožu pa vam ostatak ulja može ostati na jastučnici. Mada se ulje može koristiti i u noćnoj njezi ukoliko ne planirate odmah na spavanje nego ulje ima vremena da se upije u kože. Zbog svih navedenih situacija ja sam se odlučila na jutarnje nanošenje i puno je lakše. 

Iako je malo teža apsorbcija ulja na samom početku, za duži period ulje se apsorbira i ne ostavlja nikakve masne tragove. Normalno je da koža bude malo masna ali ne u tolikoj mjeri da sijate od masnoće. 

Ulje dolazi u bočici staklenoj bočici sa pipetom za doziranje. Pipeta je odlična iz higijenskih razloga jer ne dirate proizvod rukama. Pomoću pipete možete dozirati željenu količinu proizvoda tako da svaka kap nije bačena ili uzalud prosuta kao što se dešava kod proizvoda kod kojih ne možete kontrolisati količinu koju želite nanijeti na kožu. Želim pohvaliti dizajn proizvoda koji je jednostavan i čestitati na kvalitetnim ambalaža preparativnih proizvoda Eco Medico brenda. Do sada to nisam spominjala ali definitivno me oborilo s nogu kvalitetne ambalaže i dizajn. 

Da li ste koristili ulje za lice?
 Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar