AVON - Care krema za lice sa kokosovim uljem


Iako je sunčano i lijepo vrijeme za šetnju, danas sam ostala kući i odlučila završiti post o novoj kremi za lice.  Riječ je o Avon Care kremi iz nove kolekcije obogaćene kokosovim uljem koja je u ponudi od januara 2018. godine. Kolekcija od kokosovog ulja se sastoji od:

  • krema za lice
  • krema za tijelo
  • gel za tuširanje
  • krema za ruke
Ja sam imala priliku da isprobam kremu za lice i  prije nego kažem bilo šta o kremi za lice moram spomenuti da sam na samom početku istraživanja o njezi kože i kada sam odlučila da se detaljnije posvetim svojoj koži, njenim nepravilnostima, koristila kokosovo ulje koje sam nanosila na lice. Od tada imam posebnu ljubav prema proizvodima od kokosa jer sam miris i tekstura tih proizvoda me oduševljavaju.

Avon Care krema od kokosa je prepoznatljiva po dizajnu Care proizvoda, sa bijelom ambalažom i prepoznatljivim sastojkom kolekcije koji se odlično uklapaju u prozračni duh priče o kokosovom ulju u njezi kože. Krema ne dolazi u kutiji i nije dodatno zaštićena što ne volim kada su u pitanju preparativni proizvodi. Za mene mnogo znači kada krema ili neki proizvod ima dodatnu foliju - zaštitu što govori da se proizvod nije otvarao, mirisao i slično tome što je slučaj kod mnogih drogerijskih proizvoda. 

Krema dolazi u ambalaži od 100 ml koja je sasvim korektna i zahvaljujući teksturu može vam potrajati duže vrijeme. Iza naljepnice na poleđini ambalaže možete pročitati sastojke kreme. Krema je lagane teksture, ne ostavlja masni fil na koži i jako brzo se upija. Iako je krema namijenjena suhoj koži lica ja sam je nanosila na kombinovanu kožu zbog problema dehidratacije kože u zimskom periodu te nakon skidanja maske od gline da ne bi došlo do zatezanja i dodatnog isušivanja. Krema sasvim dovoljno hidratizira a da pri tome ne masti kožu lica. Ja nisam imala problema sa iritacijom kože poput zatezanja, peckanja, crvenila i slično s obzirom na pojedine sastojke u kremi. Minutu nakon nanošenja kreme imate osjećaj da je uopšte niste ni nanijeli na lice koliko je lagana. 

Miris je prijatan, blag i nježan koji se ne zadržava dugo na koži. Avon Care krema od kokosa je prošla test kada je u pitanju moja koža lica. Koža je hidratizirana i mekana bez neželjenih reakcija. 
 Da li ste probali proizvode iz Avon Care kolekcije obogaćene kokosovim uljem?
Kakvi su vaši utisci?


Nema komentara:

Objavi komentar