ALVERDE - Ulje za skidanje šminke


Posljednjih nedjelja istražujem i uživam u Alverde preparativnim proizvodima. Zbog toga u posljednje vrijeme je sve više slika i postova o Alverde brendu. Poslije isprobanih šampona, maske za kosu, mouss-a za lice, maskare na red je došlo ulje za skidanje šminke i moja nova rutina - duplo čišćenje.
Do sada sam šminku uklanjala micelarnom otopinom i gelovima za čišćenje lica tako da je ulje za skidanje šminke meni nepoznanica dok nisam otkrila Alverde ulje. Kao i sve Alverde proizvode možete pronaći u dm marketima po cijeni od 4,95 KM. Providna ambalaža je je jednostavna plastična bočica sa otvorom na vrhu koji omogućava kontrolisanje količine ulja. Navodi se da sadrži šest njegujućih ulja  i pogodno je za uklanjanje vodootporne šminke.

Kako nisam imala nikakvih iskustava sa uljima za skidanje šminke tako nisam imala ni neka velika očekivanja od ovog proizvoda. Kada sam vidjela na polici ulje za skidanje šminke pomislila sam da bi bilo dobro koristiti ulje umjesto gelova zbog isušivanja kože lica. Međutim, isušivanje kože lica nije jedini razlog zbog kojeg se ovo ulje izborilo za prvo mjesto kada je u pitanju uklanjanje šminke. 


Ima prijatan miris i gušću teksturu koja nije previše masna i teška za lice. Pri korištenju ulje nanosim na suhu kožu i masiram dvije do tri minute. Kada osjetim da se ulje suši, pokvasim dlanove i nastavljam masirati još malo nakon čega koristim gel za umivanje. Nakon očišćenog lica nanosim tonik od ružine vodice i kremu za lice. Ulje je odlično za otapanje i uklanjanje šminke bez problema ali samo nije dovoljno za lice bez nečistoća. Potrebno je dodatno umivanje gelom ili micelarnom koja će ukloniti ostatke nečistoće sa lica ali napominjem da nema crnih tragova maskare. 

Alverde ulje bez ikakvih problema uklanja puder, kremu u boji i sve vrste podloga za lice. Isto tako uklanja šminku sa očiju i ja sam uspjela skinuti dvije nijanse matte ruža sa usana bez ikakvih problema!!! Iz dosade sam htjela da probam matte ruževe i nakon jedne nijanse nanijela sam i drugu. Mislila sam da će to biti mučno skidanje poznavajući iskustva djevojaka koje kažu da se Farmasi matte ruževi teško skidaju. Ja sam u tri poteza skinula ruž sa usana bez problema što me oduševilo. 

Da rezimiram,  Alverde ulje za skidanje šminke je premašilo moja očekivanja. Opravdana su obećanja sa deklaracije, ulje uklanja nečistoće, ne isušuje i koža ostaje čista i glatka. 

Da li koristite ulja za skidanje šminke? 
Kakva su vaša iskustva?Nema komentara:

Objavi komentar