ALVERDE - Repair šampon i maska (grupna recenzija)Postoje proizvodi za koje znamo da su prirodni, imaju pristupačnu cijenu ali ih nekako zaobilazimo na policama prilikom kupovine. Ja sam se odlučila da zadnja kupovina u dm drogeriji ne bude takva već upravo da obratim pažnju na takve police poput Alverde proizvoda. Tražila sam nešto za obnavljanje kose i nakon razgledanja odlučila sam se na Alverde šampon i masku za kosu.
Naime, zbog čega se vodimo za brendiranim proizvodima koje viđamo na reklama čije su cijene poskupe jer ako želite masku i šampon morate izdvojiti 15 - 20 KM za ta dva proizvoda a da ne pričamo dalje. Ne ulazim u samu kvalitetu tih proizvoda, naprotiv. Samo sam htjela dati šansu jeftinijem proizvodu za koji znam da ne sadrži silikone i parabene a cijena je više od pristupačne. 

ALVERDE ŠAMPON ZA OBNAVLJANJE KOSE 

200 ml / 2,95 KM


Alverde šampon od grožđa i avokada namijenjen je za obnavljanje oštećene i lomljive kose što odgovara mom tipu kose pogotovo u zimskom periodu kada je kosa izložena dužem sušenju fenom a ni vremenski uslovi ne idu u prilog kada je u pitanju kosa. Avokado je poznat kada je u pitanju obnavljanje oštećene kose jer sadrži brojne minerale, vitamine i hranjiva vlakna koji pomažu u brzom obnavljanju kose. 

Ambalaža proizvoda je prepoznatljiva za Alverde šampone, sa odličnim balansom boje ambalaže, natpisa i slike glavnog sastojka proizvoda.

Tekstura šampona je i bez obzira što ne sadrži sulfate u dodiru sa vodom pravi bogatu pjenu. Uz bogatu pjenu i odličan miris naprosto vas opušta. Temeljito čisti kosu nakon jednog korištenja bez da je ostavlja slijepljenom ili krutom. Rezultat je mekana i lepršava kosa. Šampon je blag i za moju masnu kosu i nije pravio probleme poput bržeg prljanja kose. 

ALVERDE MASKA ZA OBNAVLJANJE KOSE

200 ml / 5,65 KM


Alverde maska za obnavljanje kose pored avokada sadrži shea i avokano maslac koji obnavljaju kosu i čine je prirodno sjajnom. Shea maslac se drugim imenom zove afrička super hrana zahvaljujući mnogobrojnim svojstvima. obnavlja oštećenu kosu i štiti od vremenskim uticaja poput vjetra, vlage ili sunca. Također, obnavlja kosu zbog prekomjernog bojenja i sušenja. 

Ambalaža od 200 ml je zaista korektna u odnosu na cijenu i kvalitet proizvoda. Količina može poslužiti za višemjesečno korištenje čak i kad masku nanosite nakon svakog pranja. 

Bojom i teksturom podjeća na gušću i masniju kremu. Za mekanu kosu potrebne su manje količine maske inače će se kosa brže mastiti ukoliko nanesete velike količine maske, pogotovo na korijen kose. Ono što je zanimljivo za šampon i masku jeste kosa prilikom samog pranja. Imala sam osjećaj da će kosa ostati kruta jer je škripala pod prstima. Jednostavno bila sam razočarana dok nisam počela sušiti kosu. Od krute i zapetljane kose dobila sam svilenkastu kosu punu života. Nema komentara:

Objavi komentar