ECO MEDICO - Medna maska (grupna recenzija)Ponovo sam tu sa novim postom na blogu. Nakon pravilne organizacije vremena i obaveza stižem koliko toliko raditi na blogu. Znam da kasnim sa nekim recenzijama i obavezama ali sam sigurna da ne zamjerite. U novembru sam ostvarila saradnju sa bosanskohercegovačkim brendom na tržištu. Riječ je o ECO MEDICO organskim proizvoda koji u svojoj ponudi imaju bogatu paletu proizvoda.

ECO MEDICO se bavi proizvodnjom i distribucijom dodataka prehrani proizvedenih korištenjem nanjnovijih znanstvenih saznanja u kombinaciji sa tradicionalnim recepturama. Pored dodataka prehrani u ponudi imaju proizvode za njegu kože poput mednih maski i macerata smilja u suncokretovom ulju. Na testiranje sam dobila dvije medne maske i macerat tako da u ovoj recenziji govorim o maskama za lice koje sam potrošila. Tako da recenziju pišem nakon potrošenog proizvoda a  za macerat recenzija će pričekati jer se polahko troši i želim testirati što je moguće duže. 

Maske dolaze u staklenoj ambalaži unutar kartonske kutije na kojima se nalaze podaci o proizvodima. Zaštićene su stoperom što je odlično jer znam da nakon proizvodnje niko nije otvarao proizvod dok ja nisam otvorila. Prije samog predstavljanja proizvoda napominjem da prilikom nanošnja mednih maski koristite drvenu ili plastičnu kašičicu ili kist za masku. 

MEDNA MASKA PROTIV AKNI I BUBULJICA 

50 ml 


Prvo ću vam predstaviti mednu masku protiv akni i bubuljica jer sam nju prvu koristila zbog logičnog razmišljanja - prvo se riješi bubuljica pa kreni na rješavanje fleka i balansiranje tena. 

Med je poznat po svojim ljekovitim svojstvima, anti-bakterijskim i protugljivičnim svojstvima koji pomaže u dezifinciranju i čišćenju lica od akni i bubuljica. Cimet je poznat po antimikrobnom djelovanju i pomaže u sprečavanju preranog uništenja zdravih stanica kože. 

Tekstura ove maske je nešto što sam najbolje do sada probala. Kada se kaže da su maske na bazi meda pomisli se na ljepljive maske na licu. Međutim, tekstura ove maske je odlična. Najveća tajna jeste nanošenje male količine maske jer prilikom nanošenja maska se 'topi' tako da je potreban tanak sloj. Ukoliko nanesete deblji sloj moguće je da vam maska kaplje sa lica što je sasvim logično, pogotovo na većim temperaturama. Nevjerovatan spoj mirisa i teksure. 


Šta proizvođač kaže?

Maska sadrži čisti pčelinji med i ljekovito bilje koje stimulira regeneraciju stanica kože, pospješuje sintezu kolagena, odstranjuje nečistoće iz dubine pora kože. Kožu čini mekanom, glatkom, blistavom i zdravom. 

Sastav je fantastičan jer sadrži jako zdrave pčelinje proizvode poput meda i propolisa dok cimet daje odličan miris. Također, tekstura nije u potpunosti glatka već sadrži sitne čestice koje prilikon skidanja/umivanja mogu koristiti kao piling što je odlično jer dobijete 2u1 proizvod. Koža nakon korištenja maske ja premekana i hidratizirana bez zatezanja i peckanja. 

Kod ovih maski tekstura ostaje ista prilikom nanošenja i nakon skidanja. Ne očekujte isušivanje maske ili nešto slično. Bitno je da pratite vrijeme nakon nanošenja i na kraju isperete mlakom vodom. Maska se lahko skida u dodiru sa vodom, nema nikakvih problema. Također, prije nanošenja potrebno je očistiti lice i masku nanijeti na vlažnu kožu, ne previše vlažnu da se vide kapljice vode. Bitno je da lice nije previše osušeno već da ima vlage.

Ja sam oduševljena teksturom i djelovanjem maske. Nisam imala nikakvih neugodnosti poput izasipanja kože, peckanja, zatezanja, isušivanja. Koža je glatka, hidratizirana a bubuljice se vidno smanjuju s tim da u periodu hormonlnih promjena bubuljice se pojave ali brže nestaju nakon tremana lica sa ovom maskom. 

SASTAV: prirodni pčelinji med, propolis, cimet, esencijalna ulja

MEDNA MASKA ZA BALANSIRANJE TENA 

50 ml 


Druga po redu jeste medna maska za balansiranje tena koju sam koristila nakon prve maske. I ova maska je pored balansiranja tena namijenjena intenzivnom njegovanju, revitilaziranju kože lica i vrata dajući joj svježinu i elastičnost. Za razliku od prve ova medna maska se razlikuje po mirisu i teksturi. 

Tekstura medne maske za balansiranje tena je više zrnasta jer tekstura ove maske je rjeđa u osnosu na prvu pa čestice dolaze više do izražaja. Pored meda, propolisa i esencijalnih ulja sadrži muškatni oraščić koji mene mirisom podsjeća na biber. Koža je mekana, čista i hidratizirana. Što se tiče fleka i balansiranja tena primjetila sam promjenu. Fleke nakon bubuljica brže nestaju što je super s tim da kod ove maske rezultati nisu vidljivi za dan ili dva već je potrebno strpljenja i duže vremena.

Muškatni oraščić se koristi u pomaganju kože za obnovu od ožiljaka i zahvaljujući vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, niacinom, vitaminom A i mnogim drugim antioksidansima pomaže u obnavljanju kože. 

Prilikom prvog korištenja javio se blagi osip na jednom dijelu lica, blizu vrata u obliku manjih plikova (slično kada vas kopriva dohvati po tijelu). Međutim, nakon kratkog vremena osip se povukao i više nije pojavljivao. Zbog toga kod prirodnih proizvoda je najbolje testirati malu količinu na koži prije samog nanošenja na lice ili tijelo. 

SASTAV: prirodni pčelinji med, propolis, muškatni oraščić, esencijalna ulja. 


Da li ste koristili medne maske? 
Kakva su vaša isustva?Nema komentara:

Objavi komentar