BALEA - Gel za umivanje sa voćnim kiselinama


Danas vam govorim o trećoj Balea umivalici za lice koja me oborila s nogu. Dok ne probate neki novi proizvod vidite koliko ste bili u zabludi da vam je neki proizvod odličan za kožu. S kupovinom ovog proizvoda sam odgađala jer proizvodi na bazi limete su mi se pokazali agresivnim za moju kožu. Zbog toga nisam polagala ogromne nade u ovaj proizvod. Ali nekad se znamo baš prevariti. Riječ je o Balea gelu za umivanje sa voćnim kiselinama. 

Balea gel za umivanje na bazi voćih kiselina namijenjen je masnoj i mješovitoj koži lica. Voćne kiseline spadaju u grupu AHA kiselina - Alfa Hidroksi kiseline koje služe uklanjanju hiperpigmentacije, ožiljaka, nepravilnosti i slično. Balea gel sadrži citric acid odnosno, kiseline iz limuna. 

Ambalaža proizvoda je prepoznatljiva za Balea umivalice, sa klik-klak poklopcem koji olakšava doziranje proizvoda i količinom od 150 ml. Proizvod se sporije troši jer ima gustu teksturu i dovoljne su male količine za bogatu pjenu i očišćeno lice. Gel u sebi ima sitne čestice koje vrše blagi piling prilikom pranja što je odlično za svakodnevnu upotrebu. Mada ne isključujem iz sedmične rutine korištenje pilinga sa krupnijim česticama. 

Rezultati su glatka i očišćena koža i pore, bez isušivanja i zatezanja kože. Ja koristim u noćnoj rutini, znači jednom dnevno da ne bih imala problema sa isušivanjem zbog alkohola u sastavu koji se ne preporučuje osjetljivoj koži, pogotovo mojoj koja je sklona dehidrataciji. Međutim, uz pravilnu upotrebu imat ćete odličnu umivalicu po niskoj cijeni. 

CIJENA - 4,25 KM


Da li ste koristili Bale gel sa voćnim kiselinama? 
Kakvi su vaši utisci?

Nema komentara:

Objavi komentar