BALEA - Gel za umivanje sa ekstraktom lotosa


Danas vam donosim recenziju drugog po redu Balea gela za umivanje lica. Naime, nakon isprobanog Balea Med gela i potrošene dvije ambalaže, odlučila sam se istražiti ostale umivalice koje Balea nudi. Pored Balea Med gela na polici se našao gel namijenjen normalnoj i mješovitoj koži lica sa ekstraktom lotosa.
Ambalaža je prepoznatljiva za Balea umivalice, u tubici sa klik-klak otvaračem. Iako je gel obogaćen ekstraktom lotosa pa mi je prihvatljivija nježna zelena i bijela boja koje se odlično uklapaju u priču o lotosu i njegovom čišćenju i ova plava boja na ambalaži nije loša. Na ambalaži se mogu pronaći potrebne informacije o gelu poput sastava, primjene i načina korištenja. 

Tekstura je gelasta, srednje gustine i dovoljne su male količine za bogatu pjenu prilikom umivanja. Nije previše jak prilikom pranja i odlično očisti kožu od nečistoće i šminke a nakon završenog umivanja ne zateže i ne isušuje kožu lica. 

U odnosu na Balea Med Ultra Sensitive gel za umivanje, ovaj gel od lotosa mi traje malo duže iako ga koristim svakodnevno, minimalno po dva puta. Miris mi je neobičan mada sam se nisam navikla nakon nekoliko pranja ali za osobe sa osjetljivim nosom mislim da neće biti problema jer miris nije toliko intenzivan i ne zadržava se na koži nakon umivanja. 

U odnosu na prethodni Balea gel sa kojim sam oduševljena mogu reći da gel sa ekstraktom lotosa nije loš izbor ukoliko imate mješovitu kožu lica. Nijanse su te koje odlučuju da moj favorit ostaje gel za osjetljivu kožu lica jer ne sadrži boje, parabene i konzervanse i tekstura mi malo bolje odgovara u odnosu na gel sa lotosom.

KOLIČINA: 150 ml
Nema komentara:

Objavi komentar