ALVERDE - Tonik za lice od divlje ruže


Da li vam se desilo da probate neki proizvod i prezadovoljni ste njime ali ipak želite probati proizvod sa sličnim sastavom drugog proizvođača. Nakon što sam potrošila Byphasse tonik sa ružinom vodicom bila je obavezna kupovina tonika. Iako sam htjela kupiti isti Byphasse tonik, nažalost, u dm marketu nije bilo  u ponudi pa sam se odlučila na tonik sa ružinom vodicom drugog proizvođača. Iako nisam koristila puno Alverde proizvoda, čitala sam puno pohvala o ovom brand-u. Vođena zadovoljstvom prvog tonika sa ružom kupila sam i Alverde  tonik sa ružinom vodicom nadajući se da će odgovarati mojoj koži lica.


Šta kaže proizvođač?

Za suhu i osetljivu kožu. Dermatolški ispitano. Ne sadrži sintetičke mirise, bojila ni konzervanse. Sirovine su pretežno iz kontroliranog biološkog uzgoja. Bez sastojaka na bazi mineralnih ulja.

Alverde tonik dolazi u bijeloj ambalaži od 200 ml sa klik-klak otvaračem na vrhu. Dizajn ambalaže je prepoznatljiv za ovaj brand a nježna roza boja i ruža na dizajnu se odlično uklapaju u nježnu priču tonika od ružine vodice. Da li je nježna priča kako izgleda i na ambalaži? I sama sam povjerovala znajući da ruža djeluje umirujuće i hidratizirajuće na kožu ali... 

Alverde tonik u svom sastavu ima alkohol koji ja ne volim u proizvodima jer moju osjetljivu i kombinovanu kožu lica dodatno isušuje. Nakon prvog nanošenja tonik me baš peckao za kožu a ja sam htjela suprotan, umirujući efekat. S tim, da u prvim danima moja koža je bila dehidrirana i extra osjetljiva ali bez obzira na to na opisu tonika piše da je za osjetljivu kožu lica. Ukoliko imate masnu kožu lica tonik je odličan za njegu mada osobama sa kombinovanom i suhom kožom ne preporučujem korištenje ovog tonika. 

Naime, kod kombinovane kože lica uvijek morate paziti da ne nanosite na suhe, osjetljive dijelove jer će ih tonik isušiti i prilikom svakog nanošenja pecka s tim da intenzitet zatezanja se smanjuje u zavisnosti od stepena osjetljivosti kože. Nakon rješenog problema sa dehidratacijom kože, peckanje kože nakon nanošenja je prestalo ali primijetila sam nešto drugo - ljepljiva koža nakon nanošenja što me užasno iritira.  

Miris podsjeća na ružu, srednjeg intenziteta i ukoliko imate osjetljiv nos na mirise osjetit ćete veliku koncentraciju alkohola u toniku. 

ZAKLJUČAK: Ukoliko imate osjetljivu, suhu ili kombinovanu kožu lica ovo nije najbolji izbor za vas jer tonik dodatno isušuje kožu umjesto da je hidratizira. Ja lično nisam zadovoljna ovim proizvodom iako ne sadrži parabene, bojila i sintetičke konzervanse. Kada je u pitanju kupovina ovog proizvoda ja je neću ponoviti. Zahvaljujući alkoholu u sastavu odličan je za osobe sa masnom kožom lica. 

Da li ste koristile Alverde tonik za lice? 
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar