FARMASI - Natural maska za lice od krastavca


Danas vam donosim recenziju proizvoda na bazi krastavca za kojeg znamo da je odličan za hidratiziranje kože zahvaljujući velikoj količini vode. Pored vode sadrži vitamin E i ulja koji zbog čega je odličan za rješavanje kožnih problema poput hidratiziranja, rozacee, opekotina i koži pruža potrebnu energiju. U pitanju je Farmasi prirodna maska na bazi krastavca. 
Pored ove u svojoj ponudi Farmasi nudi i prirodnu masku od bijele gline sa sjemenkama grožđa koju sam također koristila i poprilično sam zadovoljna. Maska od krastavca dolazi u ambalaži zelene boje koja se odlično uklapa u priču o ulozi krastavca u njezi kože lica. Otvor ambalaže je zaštićen folijom koju na slikama ne možete vidjeti jer proizvod koristim već duži period a za Farmasi proizvode je već prepoznatljivo da o zaštiti vode puno računa kada su ovakvi proizvodi u pitanju. Na poleđini ambalaže se nalaze informacije - sastav, primjena, namjena ... Količina od 60 gr će omogućiti korištenje maske na duži period ukoliko ju koristite jednom sedmično radi hidratiziranja i osvježavanja kože lica. 

Jedini nedostatak koji sam primijetila jeste nedefinisanost proizvoda kojem tipu kože pripada što može biti problem prilikom kupovine. Iako je krastavac odličan za sve tipove kože moguće je da nekima neće odgovarati kao što je maska koža lica zbog same teksture maske (zamastit će je još više). Kako imam mješoviti tip kože ja masku nanosim na suhe dijelove tako da izbjegavam masnu T zonu da ne bi došlo do većih problema. 

Tekstura je masna i kremasta, bijele boje. Miris podsjeća na prirodni miris krastavca i za ljubitelje tog mirisa obećavam da će uživati. Maska se nanosi kao obična krema za lice, u malo debljem sloju. Iako nakon nanošenja maske ostaje vidljiv bijeli fil maske ako ste nanijeli u debljim slojevima, kroz neko vrijeme on nestaje jer se maska upija u kožu. Dovoljno je da masku držite 15-tak minuta na licu i nakon toga isperete lice mlakom vodom. Prilikom ispiranja osjetit će se masna tekstura koja se nije upila kako se skida sa kože a nakon završenog čišćenja i umivanja rezultat je mekana, hidraizirana koža lica. 

Ja ovu masku najviše volim nanositi u jutarnjoj njezi da bi se koža osvježila i hidratizirala a kako je držim u frižideru moram priznati da hladnija tekstura odlično odgovara razbuđivanju. Također, za ovakve tipove maske  preporučeno je da ih čuvate u frižideru jer hladnija tekstura doprinosti smanjenju kapilara i crvenila kože zahvaljujući osjećaju hlađenja.

ZAKLJUČAK: Maska je odlična za osobe sa suhim tipom kože, normalnom i mješovitom kožom lica dok osobama sa masnom kožom ne bih preporučila. Ukoliko je držite u frižideru pružit će vašoj koži odlično hidratiziranje i energiju. 


Da li koristite Farmasi masku od krastavca? 
Kakvi su utisci?

Nema komentara:

Objavi komentar