EMPTIES #3 - Potrošeni proizvodi


Danas vam govorim o potrošenim proizvodima u mjesecu maju/junu. Većina proizvoda ulazi u moja osnovnu njegu lica i nema ništa gore kada se takvi proizvode potroše jedan za drugim, od kreme, maske, gela za umivanja ... Moj novčanik baš trpi kada se dovedem u ovakvu situaciju :D Pa da vidimo šta ću ponovo kupiti a šta ne ...

1. OK BIOCOSMETICS Brusnica i manuka / Witch hazel i alantoin


OK Biocosmetics kreme za lice su dio moje svakodnevne rutine od februara i moram priznati da sam baš zadovoljna ovim brendom i kvalitetom proizvoda. Još mi je draže što je u pitanju domaći brend koji je za kratko vrijeme našao visoko mjesto kod mnogih kada je preparativa u pitanju. O ovim proizvodima sam pisala detaljno u recenzijama na linku Brusnica i manuka i Witch hazel i alantoin. Moje preporuke za ove kremice ukoliko imate mješovitu kožu lica sklonu aknama. 

2. BALEA MED - Gel za umivanje


Ovo je druga potrošena ambalaža ovog proizvoda i definitivno ga ne mislim mijenjati. Moguće je da ubacim neke umivalice u svoju rutinu čisto da nije monotono ili radi testiranja novih proizvoda ali Baleinom gelu ću se vraćati. Preporuke za osobe koje imaju mješovitu kožu sklonu dehidrataciji i inače osjetljivoj koži koja pecka i zateže nakon umivanja. Moja koža više voli gel umjesto pjene ali neki proizvodi se pokažu odlični na početku i poslije koža postane dehidrirana što s ovim proizvodima i nakon druge ambalaže nema traga. Dodatni plus je što ne sadrži parfem i parabene. O ovom gelu možete pročitati na na linku.

3. FARMASI- Skin Trends okoloočna krema


Okoloočnu kremu nisam potošila do kraja jer nisam smjela nastaviti koristiti jer kao što vidite na slici na dnu ambalaže krema je poprimila neku žućkastu boju i plus kada nanesem na kožu počinje me peckati i svrbiti te ostaje neki bijeli fil pa se mora dobro utapkati. Ovaj proizvod mi je pomagao da isušenu kožu u području očiju vratim u normalu ali nakon dužeg nekorištenja proizvoda i stajanja ova kremica nije ono što je bila na početku. 

4. BYPHASSE - Tonik sa ružinom vodicom


Iako Byphasse proizvodi dolaze u gigantskim ambalažama ja sam uspjela potrošiti tonik od 500 ml u kratkom periodu. Koristila sam ga svakodnevno po 2-3 puta i nisam nimalo štedila prilikom nanošenja. Veći period sam nanosila rukama, laganim tapkanjem bez korištenja blaznice jer tonik puno bolje prija koži prilikom takvog načina nanošenja. Proizvod koji ću definitivno kupiti a možete pročitati recenziju na linku.

5. ALMA DERM - Maska od zelene gline


AlmaDerm maska od zelene gline je must have kad je u pitanju moja preparativa. Iako sam ljubitelj maski, pogotovo na bazi gline, ovoj se uvijek vraćam jer je odlična za problematičnu kožu lica. Količina od 50 ml je dovoljna za korištenje mjesec ukoliko se koristi do dva puta sedmično. Ja ovu masku toliko volim da bih je mogla svaki dan nanositi na lice :D 

6. BYPHASSE - Gel za tuširanje sa arganovim uljem

I za kraj jedna tuširalica za koju nemam slike jer sam ih izgubila negdje :( Ali Byphasse ambalaže gelova su prepoznatljive i gel sa arganovim uljem ima crvene nijanse na ambalaži a koliko sam upratila plava boja je za gel sa pamukom. Uglavnom, ovo je proizvod koji smo koristili svi u kući i definitivno nema bolje tuširalice od ove. Nakon svakog tuširanja u kući se ponavljalo kako je dobar gel i kako koža prelijepo miriše. Zaista, koža baš miriše nakon ovog gela i uživat ćete u prijatnom mirisu. 


Da li ste koristili neke od ovih proizvoda? 
Pišite mi vaša iskustva :) 


Nema komentara:

Objavi komentar