BYPHASSE - Micelarna voda


Danas vam pišem o dvostrukom čišćenju kože koje primjenjujem od kako je Byphasse micelarna voda stigla u moju preparativu. Bez obzira što ne koristim šminku, micelarna voda je obavezna u mojoj njezi lica. Sigurna sam da ste čitali puno na temu micelarne vode jer u zadnjem periodu ovaj proizvod je napravio pravi haos na tržištu jer svaki brend nastoji lansirati svoju micelarnu bez obzira kakve će kvalitete proizvod biti a u najgorem slučaju su to copy paste sastojci od jednog do drugog proizvođača. Da ne bih otišla na drugu temu vratit ću se na micelarnu vodu. 

Šta je micelarna voda?

Micelarna voda je dobila ime od njenog glavnog sastojka - micele. Micela je naziv za vrstu tečnih kristala sfernih oblika  koje su građene od nekoliko stotina molekula čiji su dijelovi okrenuti prema vodi a u unutrašnjosti mogu zarobiti i druge molekule pored vode pa su zbog toga odlične za uklanjanje viška sebuma i na ovom principu ''zarobljavanja'' su i posebne pa se najviše koriste za odstranjivanje šminke sa lice. Njihova baza je voda a ostatak sastojaka je sličan kao kod drugih proizvoda za odstranjivanje šminke. 


Građa micele

Micelarna voda se prvenstveno koristila za brzo uklanjanje šminke na snimanjima, prilikom putovanja jer se ne ispiru mada je moja preporuka da nakon korištenja micelarne vode lice obavezno osvježite gelom/pjenom i mlakom vodom. 

Byphasse micelarna voda dolazi u providnoj ambalaži od 500 ml što je prepoznatljivo za ovaj brend. Gigantska količina će vam omogućiti korištenje proizvoda na duži period tako da kupovinom ovog proizvoda dobit ćete odličnu micelarnu za male pare. Providna ambalaža i jarko roza boja se odlično uklapaju u ovu priču i meni se posebno sviđa jer odlično surađuje sa fotoaparatom.

Doziranje proizvoda je lahko i princip otvaranja je manji klik-klak zatvarač koji funcioniše na pritisak prsta. Zahvaljujući ovom principu otvaranja ne morate se posebno brinuti o tome da li ćete baciti proizvoda prilikom doziranja, o samoj higijeni jer rukama ne dirate proizvod što je super. 

Iako se ne šminkam često micelarnu koristim za skidanje nečistoća, kreme sa zaštitnim faktorom i u ljetnom periodu jako rijetko pudera ili kreme u boji. Čišćenje lica je moj prvi korak nakon čega koristim gel za umivanje jer ne volim čistiti lice bez korištenja i osvježavanja kože vodom. Micelarna uklanja i vodootpornu maskaru, eyeliner što imala priliku isprobati čisto iz znatiželje i boljih informacija za vas čitatelje. Kada je u pitanju skidanje maskare malo natopim blaznicu micelarnom i kratko držim na kapku da se maskara otopi i skine što bolje. 

Micelarna voda je prema riječima proizvođača namijenjena osobama sa osjetljivom i suhom kožom lica. Ja bih rekla da je ovaj proizvod namijenjen svim tipovima kože jer mojoj osjetljivoj, mješovitoj koži lica odlično odgovara i ne pravi nikakve probleme poput peckanja, bubuljica, zatezanja ili alergijskih reakcija. 

Proizvod ne sadrži parabene, boje i sapune!


Kakva su vaša iskustva sa micelarnim otopinama? 
Da li ste probali Byphasse micelarnu vodu?

1 komentar:

  1. Odličan post draga ♥ Slike su predivne !
    Pogledaj moju recenziju o Too Faced paleti :

    http://herecomesajla.blogspot.ba/2017/06/is-too-faced-sweet-peach-palette-worth.html

    OdgovoriIzbriši