AVON - Anew dermaroller


Za danas sam vam pripremila post na temu dermalorei u njezi lica. Za šta služe? Kako se koristi? Koji odabrati? Na ova pitanja ću vam odgovoriti u daljem tekstu kroz predstavljanje Avon Anew dermarolera koji je dostupan u kataloškoj prodaji od maja. Na samom početku da napomenem da ovo nije završena recenzija o ovom dermaroleru jer vidljiviji rezultati se mogu očekivati za duži period korištenja tako da ću vam ja prenijeti svoje iskustvo u ovih mjesec dana a prije dva dana dobila sam serum za lice koji će super ići uz ovaj dermaroler.
Kada su u pitanju dermaroleri nisam znala o njima puno do zadnjih dva - tri mjeseca kada sam počela razmišljati o odlasku na mezoterapiju. Naime, mezoterapija se sastoji od tretmana kože lica dermarolerima raznih veličina tako da samostalno korištenje dermarolera bez prethodnog znanja nije preporučljivo. Umjesto poboljšanja možete napraviti veće probleme na koži lica jer postoje dermaroleri različitih veličina iglica i kupovinu nekih kineskih dermarolera nemojte zamišljati jer ovo nije spravica koja vam staji kao ukras već iglicama pravite male povrede na koži. 

Dermaroler stimuliše proizvodnju kolagena pa ih još nazivaju Collagen Inducion Therapy jer prelaskom rolera preko kože prave se mini povrede koje stimulišu ćelije kože na samoobnovu i kolagen ispunjava udubljenja kože. Zbog toga se dermaroler i mozetorapija najčešće koriste prilikom:
  • liječenja ožiljaka od akni
  • liječenje/smanjivanje hiperpigmentacije
  • tretiranje celulita

Nakon što sam vam ukratko predstavila šta je dermaroler i za šta se koristi predstavit ću vam stanje moje kože prilikom početka korištenja dermarolera: mješovita koža lica sa osjetljivim područjem oko usana, problem sa aknama koje ostavljaju tamne flekice nakon prolaska što traje mjesecima zbog čega muke mučim sa hiperpigmentacijom, koža sklona alergijama i dehidrataciji. 

Ono što očekujem od ove terapije jeste smanjenje hiperpigmentacije i ožiljaka od bubuljica koji nisu u velikoj mjeri izraženi tako da mi to nije neki prioritet kao što je hiperpigmentacija. U ovih mjesec dana koliko koristim roler koža izgleda svježije ali imam još veći problem nakon prva dva korištenja - potkožne akne koje nenormalno izbijaju iz kože u području obraza. Do sada sam vodila borbu sa par bubuljica na licu ali da odjednom imam minimalno deset ne pamtim da mi je ikad bilo. Čak više od mjesec dana ne pijem ništa gazirano i pazim na prehranu jer znam da u velikoj mjeri utiče na akne. 

Prilikom korištenja dermarolerom se prelazi 4 puta preko određenog područja i potrebno je nanositi horizontalno, vertikalno i dijagonalno iz izbjegavanje područja nosa, oko usana i očiju (slika ispod). Potrebno vam je da pazite na higijenu dermarolera i ja prije korištenja dezinfikujem ga kolonjskom vodom sa 80% medicinskog alkohola jer kao što vidite dermaroler ne sadrži adekvatnu posudicu za odlaganje. Koristim ga nakon detaljno očišćenog lica i nakon korištenja nanosim serum za lice ili ulje za lice. Ono što sam ja čitala nakon ove njege jeste crvenilo lica i peckanje. Kod mene je crvenilo trajalo kratko s tim da ja dermaroler koristim u noćnoj njezi pred spavanje da se koža fino smiri. Osjećaj peckanja i žarenja na licu nisam uopšte osjetila. 

Anew dermaroler dolazi u providnoj kesici sa spužvastom zaštitom iglica da se ne bi polomile prilikom transporta. Držač je od čvršće plastike i sadrži iglice veličine 1 mm. 

Kada smo kod veličine iglica imamo ih više vrsta i od njih zavisi koliko često ćete koristiti dermaroler jer iglica od 0,3 mm i 1 mm ne prave ista udubljenja u kožu a za novi sloj kolagena potrebno je duže vremena.

Veličina iglice:
  •  od 1 mm je namijenjena uklanjanju hiperpigmentacije, plićih ožiljaka, bora i koriste se jednom u toku sedmice 
  • 0,3 i 0,5 mm je namijenjeno za regeneraciju osjetljive kože lice i može se koristiti svakodnevno jer im je cilj što bolje upijama seruma ili kreme u kožu
  • 1,5 mm za dublje ožiljke, hiperpigmentaciju, celulit, bore i oni se koriste svake 3-4 sedmice
Rezultati dermarolerom se ne mogu očekivati za kratko vrijeme tako da je potrebno strpljenje. Kada je u pitanju stanje moje kože nakon mjesec dana korištenja jesu smanjene akne, svježija i njegovanija koža lica. Dalje rezultate ću da pratim i dopunim post. 

Da li koristite dermaroler? 
Kakva su iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar