CLEOPATRA - Šećerna pasta za depilaciju sa kamilicom i arganovim uljem


Nakon kupovine ''obične'' šećerne paste i pravljenja vlastite odlučila sam se na kupovinu Cleopatra šećerne paste o kojoj sam čitala puno pozitivnih komentara. Naime, dugo sam prolazila pored ovog proizvoda u dm marketu i čekala sniženje ali ga nisam dočekala. Nakon korištenja svaki fening koji sam platila za ovaj proizvod je opravdan mada ću u buduće gledati kada bude sniženje pa obezbijediti zalihe. 

Depilacija šećernom pastom ili egipatska depilacija su jako popularne u zadnje vrijeme i smatra se za jednu od najstarijih metoda depilacije. Pošto je pogodna za osobe sa osjetljivom kožom, kožom sklonoj urastanju dlačica odlučila sam se na ovu depilaciju jer ne izaziva prištiće, osip ili neke veće iritacije kože.  Pored uklanjanja dlačica ovom depilacijom se odstranjuju odumrle stanice kože što je dodatna prednost ove metode depilacije. 

Cleopatra Internatioanl je hrvatski brend koji sadrži halal certifikat, proizvode ne testira na životinjama, sadrži ecocert certifikat i mnoga priznanja za rad. Ecocert certifikat potvrđuje organske sastojke i proizvodnju proizvoda. Cleopatra paste za depilaciju možete pronaći u četiri različite vrste u dm marketima u BiH s tim da Cleopatra šećerne paste ima 7 vrsta. Moj izbor je pasta sa dodatkom kamilice i arganovog ulja za osjetljivu kožu. 

Proizvod dolazi u kartonskoj kutiji (koja nije nimalo fotogenična :D i slabo je sarađivala sa mnom prilikom slikanja) u kojoj je smješten proizvod u plastičnoj kutiji zaštićen dodatnim plastičnim poklopcem/stoperom kako se pasta ne bi razlila, uputstvom za korištenje i špatulicom od čvrste plastike koju možete koristiti prilikom depilacije ukoliko ne želite depilaciju raditi prstima. Ja prilikom depilacije koristim špatulu i puno je praktičnije u odnosu na same ruke jer ukoliko vam se ruke znoje pasta brzo gubi svojstva, počinje se lijepiti za kožu i stvara vam dodatne probleme. Zbog toga se osobama kojima se ruke znoje preporučuje korištenje rukavica ili pomagala poput špatulice.

Teksture je tvrda i prije samog korištenja preporučujem da bočicu stavite na toplije mjesto kako bi tekstura paste omekšala što vam olakšava njeno vađenje iz kutije i samu depilaciju. Ukoliko je pasta pretvrda bit će vam jako teško špatulicom izvaditi željenu količinu a nećete moći depilirati i pasta se neće lijepiti za kožu dok ne omekša pa ju morate trljati rukama da se ''zagrije''. Tako da, pastu na toplo mjesto prije korištenja i nema problema sa vađenjem špatulom. 

Prilikom depilacije preporučujem da vam temperatura ne bude previsoka jer će se pasta previše rastopiti i neće biti za upotrebu, lijepit će se za kožu a to je jako bolno kada vi pokušate odlijepiti pastu a ona ostane na koži. Bolje je raditi u hladnijem prostoru i prilikom depilacije zategnuti kožu da ne bi došlo do podliva jer preko jednog područja morate preći 2-3 puta da bi uklonili sve dlačice.

Do sada sam koristila pastu dva puta tako da  nakon jedne depilacije mirna sam petnaestak dana jer inače imam jak korijen dlake. Koristim je za depilaciju pazuha, ruku, nogu i bikini zone i kad bih vam rekla da ne boli slagala bih. Koliko god puta koristila ovu vrstu depilacije bol je nezaobilazna samo je razlika u odnosu na osjetljivost na bol tako da će nekoga boljeti više nekoga manje. Primjetila sam da su dlake rjeđe a korijen slabiji što i jeste cilj ove vrste depilacije.

Da li ste koristili Cleopatra pastu za depilaciju? 
Kakva su iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar