BYPHASSE - Home spa experience (grupna recenzija)


Danas sam vam pripremila drugu po redu recenziju na Byphasse proizvode koje sam dobila u paketu u aprilu. Radi se Home spa experience liniji koja sadrži piling i masku od bijele gline i upratila sam na blogovima da ove proizvode možete kupiti u paru od maja. Ja nisam provjeravala po marketima ali koliko me sjećanje služi da do sada nisam viđala ove proizvode na policama. Oba proizvoda su namijenjena masnoj i mješovitoj koži lica a da li su oba proizvoda za ove tipove kože? Saznajte u nastavku. 
Oba proizvoda dolaze u ambalaži od čvrste plastike, istog dizajna sa različitim natpisima i bojom ambalaže. Piling je u ambalaži bijele boje dok je ambalaža pilinga nek zelena nijansa. Međutim, zbog istog dizajna ambalaže uvijek moram pročitati da li je maska ili piling da ne bih pogriješila. Ambalaža se sastoji od klik-klak zatvarača i zahvaljujući otvoru moguće je dozirati željenu količinu proizvoda. 

PILING ZA LICE 150 ml


Prilikom detaljne njege kože prije maske koristim piling za lice tako da ću o njemu prvo govoriti. Radi se o pilingu koji ima pravi osvježavajući morski miris. Tekstura je kremasta, srednje gustine sa plavim česticama. Prva asocijacija na ovaj piling je faks u prahu jer pretežno ima plave bobice. Zbog toga se uvijek nasmijem prilikom korištenja pilinga jer u glavi mi je pomisao da lice perem faksom :D Koliko god puta koristila nisam uspjela tu smiješnu ideju izbaciti iz glave. Ali da se uozbiljim i krenem dalje sa pilingom. 

Pinnig čestice su odlične veličine i njihova količina je sasvim dovoljna da odradi odličan posao bez grebanja česticama po licu ili iritiranja. Zahvaljujući nježnoj kremastoj teksturi koža je mekana, hidratizirana, glatka a pore očišćene. Moja jedina zamjerka je mineralno ulje u sastavu koje upravo daje dodatnu mekoću koži a ja izbjegavam proizvode za njegu lica koji imaju u sastavu naftne derivate. Međutim, ne koristim piling često, dva puta sedmično tako da kombinujem sa organskim Natura Siberica pilingom. 

Količina od 150 ml može trajati duže vrijeme dok će mene potrajati s tim da ovaj piling koristim jednom sedmično. Naprosto ne mogu da ne uživam u njegovom mirisu. 

MASKA ZA LICE 150 ml


Nakon pilinga slijedi nanošenje maske za lice. Byphasse maska za lice je na bazi kaolina kojeg moja koža pored zelene gline baš voli. Kaolin ili bijela glina je namijenjena masnoj i mješovitoj, vrlo osjetljivoj koži, sklonoj alergijama. Što se tiče primjene bijele gline u potpunosti odgovara mom tipu kože ali ... Ova maska umjesto odličnih rezultata uzrokovala je na licu alergiju od koje su se na koži pojavile tamne flekice (ne puno jer sam odmah reagovala drugim proizvodima) i previše isušuje kožu. Naime, nakon nanošenja maske na područje obraza koji su posuhi, imam osjećaj da koža gori i nije nimalo ogodno. Kada se to desilo prilikom prvog korištenja mislila sam da je to navikavanje kože na novi proizvod što se zna desiti. Međutim, prilikom drugog korištenja osjećaj prženja na licu je bio jači i nisam čekala da maska djeluje, odmah sam je skinula.  

Tekstura maske je odlična i što se tiče preparative na bazi kaolina ovo je definitivno najbolja tekstura koju sam imala priliku probati. Lahko se razmazuje na licu, ne zateže lice i što je zanimljivo ne suši se što je svojstveno maskama od gline. Maska ostaje onakva kakvu ste nanijeli na početku i nakon nekoliko minuta se skida toplom vodom. 

Zbog moje mješovite kože i masne T zone (najviše čelo) masku nanosim samo na to područje dok za obraze nanosim zelenu masku a područje oko usta masku od krastavca koja je odlična za hidratizaciju. Kada nanosim masku na T zonu nemam osjećaj prženja kao kada je nanešena na cijelo lice. Rezultati su čista, mekana i svježa koža. 

Maska od bijele gline je odlična osobama sa masnim tipom kože dok osobama sa mješovitom kožom preporučujem pažljivo korištenje ili kombinovanje sa drugim maskama dok suhokožcima ne bih preporučila ovu masku. Nema komentara:

Objavi komentar