AVON NUTRA EFFECTS - Piling za liceZa danas vam donosim recenziju proizvoda koji na izgled ne obećava puno ali kad ga nanesete na lice i probate oduševit će vas. Nije bezveze rečeno ne sudi knjigu po koricama. Ukoliko naručujete piling iz kataloga u opisu nema dovoljno informacija na osnovu kojih možete zaključiti da li je to piling i struktura koju želite il ne. Zbog toga sam odlučila reći nešto više o ovom pilingu i olakšati vam ukoliko ste se do sada dvoumili oko kupovine.  

U pitanju je piling iz linije Nutra effects proizvoda koja ne sadrži parabene, alergijski su testirani i pogodi za osjetljivu kožu. Pošto koristim ulje iz istoimene kolekcije svakodnevno i baš sam zadovoljna odlučila sam se da probam piling koji nije moj (sestra je poručila sebi) ali je meni bio pri ruci kada sam htjela uraditi detaljnu njegu lica. 

Prilikom analize ambalaže i čitanja sastava, nisam očekivala ništa specijalno jer sam zaključila da piling ima krupnije crne čestice kojih nema u dovoljnoj količini za odličan posao. Tako da sam uzela čisto radi reda da vidim kakav je piling i razbijem monotoniju u večernjoj njezi lica. 

Prvo što me iznenadilo jeste prijatan miris i gelasta struktura pilinga koju ja najviše volim kod proizvoda koje koristim za piling i umivanje. Moja koža naprosto uživa u gelastoj strukturi. Miris je blag i podsjeća na neki morski miris koji vas opušta. Nakon nanošenja pilinga na mokru kožu i masiranja ja sam ostala u čudu, ali stvarno. Tokom cijelog vremena imala sam :O facu jer to nisam očekivala. Naime, piling u svojoj strukturi ima jako sitne čestice dok crne čestice su tu manje više radi izgleda i privlačnosti ambalaže. 

Proizvod je namijenjen normalnoj i suhoj koži lica ali i mojoj mješovitoj i preosjetljivoj koži nije napravio nikakve probleme. Inače sam ljubitelj pilinga sa što sitnijim česticama tako da uživam u njemu. Rezultat je mekana i mirišljiva koža i očišćene pore lica a što je meni najbitnije ne isušuje kožu lica.

Ambalaža je propoznatljiva za Nutra Effects liniju proizvoda, sive boje i providna što je super jer crne čestice su se odlično uklopile u ovaj dizajn. Na ambalaži se nalaze informacije o proizvodu, način upotrebe, sastav i za koji tip kože je namijenjen proizvod. Količina od 100 ml je sasvim korektna i dovoljna za neko duže korištenje s obzirom da se piling koristi dva puta sedmično. 

Moja preporuka prilikom korištenja pilinga za lice - ono što ja radim kada završim sa masiranjem lica iskoristim piling koji mi ostane na prstima za piling na rukama. Ne masiram kožu predugo, pola minute najduže ali je dovoljno za skidanje odumrlih stanica kože i ljepšu kožu ruku. 
Da li ste koristili Avon Nutra Effects piling za lice? 
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar