MNOGO DOBRO - Deokrema sa mirisom lavande


Prelistavajući stranice novog aprilskog broja magazina LJ&Z naišla sam na tekst gdje se govori od 10 načina kako da sačuvamo planetu. Između ostalog nalazi se i preporuka da ne koristimo dezodoranse sa sprej pumpicom već roll-on ili u obliku kreme. Nakon što sam pročitala o dezodoransima sjetila sam se da sam u potpunosti zaboravila na recenziju prirodnog proizvoda kojeg odavno koristim. Zbog toga sam iskoristila kišne dane da vam natipkam post na temu prirodni proizvodi i ujedno prestavim proizvod kojim sa ja oduševljena. 

Nadam se da razmišljate o svom zdravlju i pazite kakve proizvode koristite kada je u pitanju regulisanje znojnih žlijedi. Ono što se nudi da tržištu je poražavajuće jer mnogi proizvođači svoj proizvod svrstavaju u dezodorans a u stvari je to antiperspirant koji sadrži aluminijum. Istraživanja pokazuju da je aluminijum povezan sa rakom dojke koji je nažalost u velikoj mjeri povećan i ne bira od djeteta do starice. Antiperspiranti ne stvaraju nikakva olakšanja kada je  u pitanju regulisanje znojnih žijezdi. Naprotiv, oni vam pogoršavaju stanje jer začepljuju pore i znojne žlijezde ne mogu normalno funkcionisati a svima nam je poznato da kada nešto ne funkcionište na normalan i prirodan način dolazi do problema. Nadam se da ćete nakon čitanja ovog posta pogledati sastojke dezodoransa kojeg koristite i razmisliti da li ćete nastaviti isti koristiti a ja ću se vratiti predstavljanju proizvoda.

Mnogo dobro je bosanskohercegovački brend i za njihove proizvode sam čula davno. Koristila sam njihovo kokosovo ulje za regeneraciju kože lica i kose i baš sam zadovoljna. U svojoj ponudi nude širok izbog proizvoda za njegu kože. Proizvodi su izrađeni od prirodnih proizvoda bez konzervansa, vještačkih boja i drugih štetnih aditiva. Kada su u pitanju deokreme imate mogućnost izbora mirisa - lavanda, limun, ruzmarin, ruža. Moj izbor je lavanda jer ptice na grani znaju koliko volim miris lavande mada miris nije intenzivan ali ja ipak uživam prilikom nanošenja iako je miris zaista blag. 

Proizvod dolazi u staklenoj teglici i njena veličina vas može zavarati da proizvod kratko traje. Da budem iskrena koristim ovaj dezodorans svakodnevno mjesec dana i nisam potrošila ni trećinu teglice tako da ne brinite. Tekstura je gusta, nježna, kremasta, ne lijepi se i brzo se upija. Prilikom nanošenja osjete se sitne čestice koje se brzo upijaju a pružaju cjelodnevnu zaštitu i svježinu. Ono što je bitno krema ne ostaje po odjeći tako da nema bijelih tragova kao kod dezodoransa koji unište odjeću. 

Ovaj proizvod sadrži prirodne sastojke i ostavljaju pore otvorenim što omogućava normalno funcionisanje znojnih žlijezdi. Prilikom veće aktivnosti sasvim je normalno da se oznojite ali nećete  krema će neutralisati neugodan miris. 

Sve pohvale i preporuke za ovaj proizvod. Odaberite svoj željeni miris i naručite proizvod putem njihove facebook stranice ili pogledajte na sajmovima jer i ja sam kupila na sajmu privrede ispred Ekonomskog fakulteta. 


Nema komentara:

Objavi komentar