GARNIER - Freshness i Aqua bomb maske za lice (grupna recenzija)


Da li ste ljubitelji papirnih maski za lice? Ja odavno želi probati Garnier maske za lice i napokon sam dočekala sniženje. U dm i cm marketima možete pronaći Garnier masku za suhu kožu, dehidriranu i normalnu do mješovitu kožu lica. Moj izbor su maska za dehidriranu i mješovitu kožu lica i ovo je prva maska koju sam pronašla isključivo za dehidrirani tip kože. 

Obje maske dolaze i prelijepim pakovanjima i mislim da cijena igra veliku ulogu kada je u pitanju sama ambalaža i zaštita maski. Dosadašnje papirne maske koje sam probala nisu imale plavu zaštitu i puno su tanje i manje u odnosu na ove maske. Ono što je najbitnije maske pružaju odličnu hidrataciju što je meni jako bitno zbog moje glavne boljke kože - dehidratacija. Također, maske imaju isti princip nanošenja koji je objašnjem u koracima na samoj ambalaži:
  1. Nanijeti bijeli dio maske na lice 
  2. Lagano utrljati masku da se zalijepi za kožu i skinuti zaštitni plavi sloj 
  3. Ostaviti masku da djeluje -tak minuta
  4. Skinuti masku i ostaviti da se upije u kožu ili odmah osprati 
Kod četvrtog koraka ja ponovno stavljam plavi  na bijeli sloj, lagano utrljam da se zalijepi, skinem masku s lica i ponovo složim u ambalažu. Obje maske sam koristila  četiri puta dok nisam osjetila da se počela sušiti. Ukoliko želite ostaviti masku za ponovno korištenje pazite da su vam ruke čiste da ne bi prenijele bakterije pa izazvale veće probleme i obavezno zatvoriti ambalažu, ja to radim štipaljicom da se maska ne bi sušila i dolazila u dodir sa vazduhom. Ono što je bitno mjesto gdje odlažete masku tako da ni pod razno ne razmišljajte ostavljanje ambalaže u kupatilu već na neko suho i tamno mjesto. 

Make su mekane i sastoje se od 100% celuloznih vlakana. Miris je blag i sigurna sam da ćete uživati u njemu. Kod prvog nanošenja osjećala sam lagano peckanje koje je brzo prestalo i prilikom narednih korištenja se nije javljalo. Rezultati su čista, mekana i hidratizirana koža čiji su rezultati vidljivi odmah. Jedina razlika je što aqua bomb maska pruža veću hidrataciju u odnosu na freshnes masku obogaćenu ekstraktom zelenog čaja. 

Nar je poznat da dehidrira kožu i njegov sok je odličan u tu svrhu jer dubinski obnavlja stanice kože. Utiče na kolagen kojeg naša koža gubi vremenom i zahvaljujući kiselinama i antioksidansima koži vraća elastičnost i mekoću. Zbog toga preporučujem konzumiranje i unos u organizam a ne samo korištenje preparativnih proizvoda sa ekstraktom nara. 

Zeleni čaj detoksikuje kožu lica i bogat je antioksidansima koji pomažu u borbi slobodnih radikala u organizu. Maske sa zelenim čajem su namijenjene normalnoj, mješovitoj i osjetljivoj koži. 

Moja zamjerka je u sastavu jer maska sadrži parabene a ja to nisam vidjela prilkom kupovine. Bila sam presretna zbog sniženja pa sam na sastav u potpunosti zaboravila. Međutim, odlučila sam popustiti što se toga tiče kada su u pitanju Garnier fenomenalne maske za lice jer moj problem sa dehidratacijom se smanjuje. 
Da li ste koristili Garnier maske za lice? 

Nema komentara:

Objavi komentar