EUCERIN - Sun lotion UVA spf 50


Danas vam donosim recenziju o drugom sun care proizvodu koji koristim. Nakon korištenja Burra kreme sa zaštitnim faktorom 50 i probanja testera Avene kreme bilo mi je teško odabrati odgovarajuću kremu za ovu namjenu a da odgovara mojoj koži. Problem je u tome što Burra krema je teška teksturom za moje lice jer se ne upija već stvara bijeli fil koji nikako ne odgovara mojoj dehidriranoj koži lica. Tako da ovu kremu nanosim kada idem u šetnju, boravak u prirodi ili kući ukoliko provodim puno vremena vani. Tester Avene kreme je pokazao da ne odgovara mojoj koži jer je previše masna i nakon nanošenja kao da sam se namazala uljem.

Zbog toga je naredna kupovina ove vrste proizvoda bila poput traženja igle u plaštu sijena jer većina proizvoda nema testere tako da je veoma rizično kupovati kreme za zaštitu od sunca jer moguće da ćete baciti velike pare. U apoteci sam sigurno provela 15-tak minuta razgledajući proizvode dok se nisam odlučila na Eucerin losion za sa zaštitnim faktorom 50. Privukli su me omjer cijene i količina jer ZA 28,75 KM dobit ćete 150 ml proizvoda što je povoljno u odnosu na druge brendove (npr. Avene krema od nekih 40-50 ml košta preko 30 KM). 

Eucerin je razvio znenstveno napredni trodimenzionalni sistem zaštite koji štiti gornje i dublje slojeve kože od oštećenja koja izaziva sunčevo zračenje:

- UVA zaštita - zaštita visokog spektra sa mineralnim UVA/UVB filtrima
- UVB zaštita - zaštita širokog spektra sa hemijskim UVA/UVB filtrima
- Biološka zaštita sa licochalconom A

Licochalcon A je prirodni sastojak dobiven iz korijena kineske biljke Glycyrrhiza Inflata čija antioksidativna učinkovitost štiti stanice kože od oštećenja koja uzrokuju slobodni radikali potaknuti sunčevim zrakama. 

Proizvod dolazi u kartonskoj kutiji na kojoj se nalaze sve informacije o proizvodu kao i uputstvo za upotrebu i cijela linija sun care proizvoda. Nakon čitanja ove mini brošurice shvatila sam da Eucerin ima kremu sa zaštitnim faktorom namijenjenu isključivo za lice te da sam ja kupila losion za tijelo. Zamislite mog izraza lica nakon toga. Mislim da mi to nije trebalo da pročitam nakon toliko traženja kreme i igranja eci peci pec u apoteci. Međutim, nisam se previše razočarala i dala sam kremi potpunu šansu da pokaže šta može. 

Proizvod je smješten u plasičnoj ambalaži sa klik - klak zatvaračem. Lijepo sjeda u ruku i lagano se nanosi. Jedini problem je veličina ambalaže jer ne može stati u svaku torbu ukoliko provodite cijeli dan vani i obnavljate zaštitnu kremu. Zbog toga preporučujem da naspete kreme u neku manju ambalažicu i uvijek je imate u torbi gdje god da idete. 

Tekstura proizvoda je lagana, rijetka i masna. Lahko se nanosi, bez zatezanja i ostavljanja bijelih ili ljepljivih tragova po licu. Zbog masne teksture lice se sjaji nakon samog nanošenja ali dok se krema upije sjaj brzo nestane. Što je najvažnije ne izaziva dodatnu dehidrataciju, peckanje kože niti ja imam problem sa lučenjem sebuma na području T zone. Riječi proizvođača su u potpunosti opravdane jer losion je zaista lagan na licu da nemam osjećaj da sam nanijela na kožu. 

Kako ja koristim?

Pošto kremu nanosim ujutro nakon jutarnje njege lica moj način na koji koristim ovu kremu je sljedeći: nakon umivanja lica gelom i skidanja noćne njege posušujem kožu čistim peškirom. Nanosim tonik za lice i odmah nanosim dnevnu kremu za lice bez čekanja da se tonik osuši. Kada se krema osušila na licu nanosim losion i time je moja jutarnja njega lica završena. Ponekad nanosim CC ili BB kremu u boji i to je to. 

Drugi način na koji nanosim ovaj losion jeste izbacivanje dnevne kreme za lice iz jutarnje njege i nanošenje samo losiona kada su u pitanju mazalice. Ovaj postupak se sastoji od umivanja lica gelom, posušivanja, nanošenje tonika i čekanja da se tonik osuši te nanošenje losiona. Kada je u pitanju razlika između postupaka nisam primjetila ništa značajno tako da zavisno od vremena i mojeg raspoloženja zavisi  kako ću nanijeti zaštitnu kremu. 

ZAKLJUČAK: Odličan omjer cijene, količine i kvalitete proizvoda. Iako je losion može se koristiti kao zaštitna krema za lice. Ne isušuje, ne zateže kožu niti izaziva dodatne probleme poput bubuljica. Proizvod može dugo trajati a vaše lice će biti zaštićeno od sunčevog zračenja koje uzrokuje hiperpigmentaciju, brže starenje kože, mladeže po koži ... Da li koristite kreme sa zaštitnim faktorom? 
Pišite mi vaša iskustva.

Nema komentara:

Objavi komentar