BYPHASSE - Tonik sa ružinom vodicom


Da li ste od onih koji ne podnose miris ruže u proizvodima. Ja pripadam takvoj grupi gdje bježim gdje god vidim da piše ruža u glavnom sastojku proizvoda. Ovakav stav imam jer miris ruže u proizvodu nije ni približan mirisu već meni takvi proizvodi više smrde na smjesu hemijskih sastojaka i zaista je mali broj proizvoda od ruže za koje ja kažem da mirišu ali ih ne koristim. Zbog toga sam bježala od Byphasse tonika sa ružinom vodicom sve dok nisam pomirisala proizvod i nanijela na lice.
O pisanju recenzija sam već spominjala u jednom postu ali ponovit ću i ovdje. Što se tiče pisanja recenzije o nekom proizvodu to može biti nakon sedam dana, mjesec ili nakon potrošenog proizvoda. Kada je riječ o proizvodima koji ne prave nikakve probleme, prođu glavni test i pokažu se odlično, pišem recenziju nakon 15-tak dana jer nema potrebe čekati da se proizvod potroši. Pošto je Byphasse proizvodu u pitanju sigurna sam da bi ste se načekali na recenziju jer ove ambalaže proizvoda nikada potrošiti. 

Byphasse je španski brend i za 2-3 mjeseca će biti godina dana od kako su dostupni na bh tržištu i njihove proizvode možete naći u dm, cm marketima, Konzumu i Bingo marketima. Koje proizvode možete kupiti zavisi od marketa i njihovog izbora proizvoda tako da ćete uvijek hodati iz jednog u drugi market da kupite sve što treba jer i meni se to dešava (npr. u jednom dm marketu kupim jedan proizvod a nema drugi zbog kojeg moram u cm ili drugu dm filijalu). Što se toga tiče malo je zamorno, pogotovo ako ne prolazite svakodnevno pored različitih marketa. Međutim, meni nije naporno prošetati zbog jednog proizvoda kada je u pitanju odličan omjer cijene, količine i kvalitete proizvoda. 

Tonik za lice sa ružinom vodicom je četvrti Byphasse proizvod koji sam kupila i nisam se pokajala, opravdane su riječi proizvođača i iskustva blogerica koje sam do sada čitala. Tonik ne sadrži alkohol tako da je pogodan za osjetljivu i suhu kožu lica jer alkohol u toniku isušuje kožu što izaziva dodatne probleme. 

Ambalaža proizvoda je prepoznatljiva za ovaj brend. Pastelno roza boja u potpunosti oslikava prirodu proizvoda i sigurna sam da će krasiti police vašeg kutka gdje odlažete šminku, preparativne proizvode ... Na ambalaži možete pronaći potrebne informacije o proizvodu kao što su opis, sastav, način primjene i dr. Količina od 500 ml će vam trajati duži period. 

Tonik koristim tri puta dnevno - za jutarnju, večernju njegu lica i u toku dana nakon umivanja, skidanja dnevne kreme ili pudera. Nakon umivanja lica Balea Med Ultra sensitive gelom i posušivanja, nanosim Byphasse tonik blaznicom. U zadnjem periodu nakon nanošenja tonika ne čekam da se u potpunosti upije u kožu već odmah nanosim Avon ulje za lice ili OK Biocosmetics kremu od brusnice i manuke jer strukturom više podsjeća na serum jer je rijetka i mogu vam reći da se bolje i brže upije. Što je najbitnije ovakav postupak bolje odgovara mojoj koži nego da čekam svaki korak da odradi svoje. 

Zahvaljujući sastavu koji ne sadrži alkohol tonik je blag i ne izaziva nikakvo peckanje, zatezanje, perutanje ili dehidrataciju lica. Također, ne izaziva dodatne potkožne probleme jer imam problematično lice pa neki proizvodi naprave više štete nego koristi što kod ovog proizvoda nije slučaj mada na samom početku korištenja potkožna ekipa je bila povećana ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je ovaj tonik uzrok tome jer pored njega uvela sam još jedan novi proizvod u njegu a hormonske promjene nisu išle u korist. Nakon završetka hormonskih turbulencija problemi sa bubuljicama su se smanjili, čak u velikoj mjeri umanjeni a koža manje dehidrirana. Inače, ružina vodica je odlična za njegu kože. 

ZAKLJUČAK: Odličan proizvod za sve tipove kože. Hidratizira, omekšava, uklanja nečistoće koje su ostale nakon umivanja (ukoliko se niste pravilno umili) i priprema kožu za kreme/serume. Omjer cijene i kvaliteta je više nego povoljan jer za 5-6 KM uživat ćete u odličnom proizvodu koji dugo traje. 


Da li ste koristili Byphasse tonik sa ružinom vodicom? 
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar