BALEA MED - Ultra sensitive gel za umivanje
Kišni dan je odličan za pisanje novih postova na blogu. Današnje kišno vrijeme sam iskoristila da natipkam post o Balea gelu za umivanje i ujedno prvoj Balea umivalici koju koristim. Kako je Farmasi Skin Trends gel bio na izdisaju, po netu sam čitala recenzije i iskustva na temu gelovi i pjene za umivanje i naišla na pozitivne komentare kada je u pitanju ova umivalica.
Komentar zbog kojeg sam kupila ovu pjenu je da ne izaziva dodatne probleme dehidriranoj koži lica. Nakon korištenja young&baby umivalice lice mi je baš isušeno i najveći problem je područje oko usana. Iako je umivalica blaga ne bih je preporučila osobama čija je koža sklona dehidrataciji. Dvoumila sam se da li da natipkam poseban post o ovoj umivalici ili ne ali zbog slika kojih nemam a ambalaža je već bačena natipkat ću vam detalje u postu o potrošenim proizvodima. 

Gel je tečne, srednje guste strukture i neće vam bježati prilikom doziranja što mi se sviđa jer kod gelova ne volim kada su previše tečni/vodeni pa uvijek prospem dok nanosim na ruku. Ambalaža je prepoznatljiva za ovu vrstu proizvoda sa klik-klak zatvaračem. Na poleđini se nalaze sve informacije u vezi sa proizvodom a plavo-bijela boja se u potpunosti uklopila u ovu ultra sensitive priču. 

Gel je namijenjen osjetljivoj, alergijama sklonoj koži. Ne sadrži mirise, sintetičke boje i konzervanse. Moram vam priznati da sam se obradovala što nema mirise u sebi jer mnogi preparativni proizvodi sadrže mirise (parfum) koji nisu prirodni sastojci. Pored toga, opis proizvoda u potpunosti odgovara mojoj koži jer sada je sezona alergija i moja koža je baš osjetljiva. Čak sam primjetila da je dehidratacija kože oko usana povezana sa kaladontom a s ovom vrstom proizvoda za njegu zuba imam problema jer vodica za zube mi izaziva alergiju od koje mi se koža lica zacrveni, zateže i nenormalno peče. Ovaj problem mi se dešava ukoliko promijenim kaladont dok se koža ne navikne. Ne znam zbog čega se to dešava ali definitivno moram početi koristiti prirodne kaladonte. 

Koristim gel 2-3 puta dnevno. Prilikom jutarnje i večernje njege lica i u toku dana kada se vratim kući jer obavezno se umivam bez obzira da li imala kremu u boji ili samo dnevnu kremu za lice sa zaštitnim faktorom. Dovoljne su male količine gela za čisto lice u potpunosti. Prilikom nanošenja i masiranja lica gel ne pjeni previše i meni to više odgovara jer neki gelovi baš zapjene da se ne vidim od pjene pa pjena počne curiti s lica što stvara dodatne probleme i otežava mi umivanje. Izbjegavam nanošenje gela na područje oko očiju jer pomalo pecka za oči, ništa strašno, ali ja ipak izbjegavam to područje. 

Moja koža lica zaista uživa u ovoj umivalici jer ne zateže lice, ne pecka i što je najbitnije ne isušuje kožu. Rezultat je čista i mekana koža lica spremna za sljedeće korake u njezi. Pored što uživa moja koža uživat će i moj novčanik je gel košta nekih 5-6 KM što je zaista povoljno za ovakav proizvod. 
Nema komentara:

Objavi komentar