OK BIOCOSMETICS - Tajne inka dnevna krema za lice


Danas vam donosim posljednju recenziju o OK Biocosmetics kremama za lice tako da završavam ciklus predstavljanja kremica koje sam imala priliku koristiti zahvaljujući odličnoj saradnji sa ovim brendom. 

Naziv kreme je zaista zanimljiv i prva asocijacija su Inke, Peru, Machu Picchu ... Iako su mnogi aspekti života Inka ostali tajni ova krema krije u sebi sastojak za koji se smatra da su Inke koristile preko 3000 godina što je vidiljivo iz tumačenja simbola na grbovima i plovilima koje su pravili i koristili. Naime, radi se o ulju inka oraha i po sastavu vidimo da je najzastupljeniji u kremi jer se nalazi na prvom mjestu. 

Inka orah raste u visokim kišnim šumama Andi u području Peruanske Amazonije. Sadrži više od 48% omega-3 i oko 36% omega-6 masnih kiselina, vitamin A i E. Ukoliko se pogleda tablica sa uljima i postotkom omega-3 i omega-6 ulja, ulje inka oraha ima najveću koncentraciju višemasnih kiselina. Ulje je odlično za rješavanje kožnih problema, za njegu suhe, beživotne i dehidrirane kože, kože sklone alergijama, upalama i dermatitisu. 

Zahvaljujući inka orahovom ulju vraća elastičnost epiderma dok matična mliječ pomaže problematičnoj koži, umiruje suhu kožu, vraća potrebnu vlagu te uravnotežuje ph vrijednost kože. Vitamin E revitalizuje i kožu čini mekanom dok uljni macerat gardenije miris ove kreme čini zaista posebnom. Da vam bude jasniji objasnit ću šta je macerat. Macerat podrazumijeva potapanje ljekovite biljke u ulje koje izvuče ljekovita svojstva iz biljke nakon čega se biljka ukloni a ulje procijedi i stavi na hladno mjesto gdje se može čuvati i nekoliko mjeseci. 

Krema je pogodna za mješovitu, suhu, beživotnu i dehidriranu kožu lica. Pravi opis za stanje moje kože lica jer boljka moje kože je dehidratacija. Zbog toga ovu kremu koristim kada  primijetim da je koži potrebna vlaga i nanosim je u dnevnoj njezi lica. Tekstura kreme je masna tako da nije potrebna velika količina za cijelo lice a što je najbitnije brzo se upija i ne pravi dodatne probleme - bubuljice, crvenilo, zatezanje, peckanje. Miris kreme je zaista blag i meni najljepši od dosadašnjih krema koje sam imala priliku koristiti. Sigurna sam da će se miris svidjeti svima kao i nježna bijela tekstura kreme. 

Kako je krema  namijenjena dehidriranoj i suhoj koži lica moram priznati da ne matira dovoljno lice i ne rješava problem sa lučenjem sebuma - čelo i nos jer moja koža je mješovita pa joj je teško ugoditi. Što se ovog problema tiče odlična je witch hazel i alantoin dnevna krema za lice koju koristim nakon što se problem sa dehidratacijom popravi. Iskreno, meni ne predstavlja problem što krema ne reguliše lučenje sebuma jer i nije namijenjena u te svrhe tako da nam nije niko kriv što imamo ovako zahtijevan tip kože lica. Tajne inka je moja sos krema u rješavanju problema sa dehidratacijom a za osobe sa isključivo suhim tipom kože sve preporuke za ovu kremu. Također, preporuke za mješoviti tip kože sklon dehidrataciji ukoliko vam ne smeta što kremica ne rješava lučenje sebuma. 

KOLIČINA 30 ml

Nema komentara:

Objavi komentar