AVON - Skin so Soft gel za brijanje


Nakon kraće pauze u pisanju recenzija uspjela sam naći slobodnog vremena pa sam vam za danas pripremila post o Avon gelu za brijanje i ujedno moje iskustvo sa preparatima za brijanje. Tema o proizvodima za brijanje je zaista aktuelna i na tržištu možete pronaći razne preparate namijenjene u ovu svrhu od gelova, pjena, šećernih pasti, krema ... 

Što se tiče mog iskustva s ovom vrstom preparata koristila sam Balea kremu sa mirisom kajsije koliko se sjećam i nakon nje sam odlučila da ne kupujem kreme za brijanje jer je bacanje para. Naime, jednu tubu sam potrošila za jedno  do dva korištenja i pored toga dlačice su ponovo rasle kao nakon brijanja aparatom ili klasičnog brijanja. Zbog toga ne koristim ovu vrstu proizvoda jer za moje dlačice sa jakim korijenom se ne isplati kupovati. I ne volim miris ovog tipa krema jer imaju poseban neugodan miris. 

Pored kreme koristila sam Čupko šećernu pastu nakon koje sam i sama prvila šećerne paste. Ovaj tip depilacije oduzima puno vremena (barem meni) i strpljenja. Trenutno koristim Cleopatra šećernu pastu i mogu reći da sam prezadovoljna. Razlika između prve paste koju sam koristila, paste koju sam ja pravila i Cleopatra paste je ogromna. Cijena je zaista opravdana. Depilaciju šećernom pastom radim kada imam vremena i najviše u ljetnom periodu jer dlačice sporije rastu pa sam mirna duži period od depilacije. 

Treći proizvod koji koristim za depilaciju je Avon Skin so Soft gel za brijanje. Ovaj gel koristim kada nemam dovoljno vremena. Korištenje gela za brijanje omogućava brijaču da glatko klizi po koži što sprječava posjekotine i iritacije kože. Pored toga, ovakav način je bezbolan osim kada se posječete. A da ne bi došlo do toga prilikom brijanja ne prelazite dva puta ili više preko jednog dijela kože. Ukoliko vam brijač prilikom prvog poteza ne ukloni sve dlačice to znači da nije dovoljno oštar i treba ga promijeniti. Dovoljno oštar brijač omogućava lagano povlačenje po koži i uklanjanje dlačica prilikom prvog poteza.  

Avon gel za brijanje dolazi u tubi od 150 ml što je sasvim dovoljno za duži period korištenja. Prilikom nanošenja nisu potrebne velike  količine pa prilikom prvog korištenja brijanje započnite manjom količinom jer uvijek možete nanijeti gela ukoliko vam nije dovoljno. Na poleđini ambalaže nalaze se opis proizvoda, način upotrebe, sastav i ostale informacije svojstvene svakom proizvodu. Plava  ambalaža me osvojila na prvu i iznenadila sam se njenom veličinom jer sam očekivala neku manju ambalažu. Čista desetka za ambalažu jer odlično se uklopila u boju samog proizvoda i cijelu priču na temu brijanja. 

Tekstura gela je plave boje i što je meni jako bitno nije previše tečna. Zbog toga se ne brinite da li će vam pobjeći  gela prilikom nanošenja. Zahvaljujući otvoru i srednje gustoj teksturi nanošenje je olakšano. Gel se nanosi na vlažnu kožu tako da je najbolje iskoristiti vrijeme prilikom tuširanja ili kupanja. Namijenjen je brijanju nogu, pazuha i bikini zone a ja ga koristim za bikini zonu i noge. Ne izaziva nikakve iritacije, osip, crvenilo, peckanje i slične simptome. Nakon brijanja koža je glatka s tim da osjetim potrebu da nanesem losion za tijelo. Koža nije u potpunosti suha, dehidrirana i ne zateže me ali bez obzira na to na koži se vidi da joj je potrebna dodatna njega. 

Miris je ugodan osvježavajući i prilikom brijanja uživat ćete u njemu. 


 Kakva su vaša iskustva kada je brijanje u pitanju?
Da li ste koristili ovaj proizvod?

Nema komentara:

Objavi komentar