ALVERDE - Maske za lice (grupna recenzija)


Da li i vi zastajete pored polica u dm marketima na kojima su izložene maske za lice? Ja uvijek zastanem ispred Alverde i Balea maskica i nikad ne mogu odlučiti koju da uzmem tako da sam odlučila probati jednu po jednu. Iako nije bila planirala kupovina maski za lice morala sam uzeti Alverde jer ovaj brend me sve više privlači i želim istraživati preparativne proizvode. 

U marketu gdje sam kupila na policama su samo dvije vrste Alverde maski za lice a da li ih ima još u većim marketima nisam istraživala tako da ne znam. Možda vi znate pa pišite iskustva :) Kupila sam maske namijenjene masnoj i suhoj koži lica zbog mog mješovitog tipa kože zbog kojeg povremeno ubacujem i proizvode za suhu kožu radi hidratacije. 

Maske dolaze u pakovanju iz dva dijela po 15 ml. U zavisnosti od količine koju nanosite zavisi koliko će vam trajati jedno pakovanje. Ja sam koristila i za tri korištenja jer nisam nanosila na vrat iako su maske namijenjene i za taj dio. 


Hidratantna maska za lice


Hidratantna maska za lice je namijenjena suhoj koži lica. U sastavu sadrži ulje divlje ruže, shea maslac i hijaluronsku kiselinu. Ulje divlje ruže je prirodna pomoć kod kožnih problema a kod svakodnevne primjene  koristi se za hidratiziranje i revitaliziranje kože te potiče povećanje kolagena. Također, ulje divlje ruže sadrži visok procenat nezasićenih masnih kiselina koje uključuju oleinsku, linoleinsku i linolnu kiselinu. Pored ulja divlje ruže izvor duboke hidratacije kože je shea butter  koji prodire duboko u pore, njeguje ćelije i pruža zaštitu koju koža gubi gubitkom vode. Zbog toga ova maska pruža dubinsku hidrataciju i hrani kožu lica. 

Tekstura maske je zaista masna i kremasta. Lahko se razmazuje i jedna kesica vam može koristiti za 2-3 korištenja, zavisi od količine koju nanosite. Ovu masku sam nanosila u debljem sloju i mene podsjeća na običnu kremu za lice koja se ne upija već ostaje bijela boja na licu. Iako nanosim u debljem sloju nakon 10 do 15 minuta držanja maske na licu, ima jako malo bijelih tragova maske koji se nisu upili. Tako da je moja koža lica zaista željna hidratacije. Prilikom ispiranja maske pod prstima se osjeti masna tekstura pa je potrebno temeljito isprati kožu. Rezultat je mekana i hidratizirana koža lica te osjećaj da nije potrebna dodatna njega kože ali bez toga je idite u krevet. Obavezno tonik i noćna krema iako mislite da je maska odradila posao za sve ove korake. Maska ima zaista prijatan i ugodan miris. 

Beauty&Fruity maska za lice


Beauty&Fruity maska za lice je namijenjena masnoj i mješovitoj koži lica. Iz samog naziva se može zaključiti da maska u svom sastavu sadrži voćne supstance od kojih su limeta i voda od jabuke sa sktivnim spojem cinka koji pomažu u regulisanju sebuma. Inače limeta možete često pronaći u proizvodima za masnu kožu lica jer čisti kožu i regulišu  sebum. Ono što do sada nisam znala jeste primjena jabuka u kozmetičke svrhe, tačnije kod tretiranja masne i kombinovane kože lica zahvaljujući antioksidansima, proteinima, šećerima, mineralima i vitaminima na kojima će koža biti zahvalna.

Tekstura maske je ista kao i kod prethodne, kremasta, masna i lahko razmaziva. Isti je princip nanošenja, upijanja i ispiranja maske. Da li ima razlike u rezultatima. Iskreno ja nisam primijetila razliku u koži nakon nanošenja i jedne i druge maske. Rezultat i kod ove maske je hidratizirana i nježna koža lica. Meni je jedino razlika u mirisu jer ova maska ima blagi miris limete. Kako je ova maska namijenjena čišćenju kože lice kod mene nije bilo takvih rezultata iako imam problematično lice dok za lučenje sebuma nisam ni pratila jer nakon umivanja nanosim matirajući tonik i noćnu kremu koji odlično rade taj dio posla. 
ZAKLJUČAK: Koža je nahranjena i hidratizirana s tim da maska od divlje ruže i shea buttera hidratizuje malo više jer je namijenjena suhoj koži lica. Nema osjećaja zatezanja i peckanja kože ili isušivanja što je najbitnije. 

Da li ste koristili neke od ovih maski za lice? 
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar