ŠTA SE NALAZI U MOM NESESERU? / WHAT'S IN MY MAKE UP BAG?


Danas ću vam dopustiti da zavirite u najveću tajnu ženske torbe i predstaviti sitnice bez kojih se ne odvajam ukoliko izlazim iz kuće na duži period bez obzira da li ću ih koristiti ili ne. Pokušat ću vam to predstaviti što preciznije i detaljnije kako kroz tekst tako i kroz slike a nadam se da će vam se javiti neke ideje za vaše neophodne sitnice u torbi van kuće. Ovaj post imam već duže vremena u planu da natipkam ali nikako da nađem vremena tako da sam tokom današnje šetnje i odmora izvadila neseser i odlučila podijeliti sa vama šta se nalazi u mom neseseru. 
Sigurna sam da ste više puta čule rečenicu 'volim ženske torbe jer u njih može svašta stati'. Čak se i ja sama  nekada začudim i divim koliko torba može da izdrži šta sve u njoj nosim. Pored osnovnih stvari koje nosi svaka djevojka sa sobom u mojoj torbi za svaki dan mini neseser je must have. 

Naime, tokom radnih dana duži period sam odsutna od kuće i vrijeme provodim na fakultetu. Pored toga ne stanujem u istom gradu i putujem autobusom tako da moram uvijek biti spremna da mi neka stvarčica može zatrebati. Da mogu najradije bi nosila kofer stvari sa sobom iako ću biti odsutna nekih 10-11 sati od kuće što mi je uvijek predstavljalo problem prilikom pakovanja. Na putovanjima sam ja ona koja ponese viška stvari koje samo presložim u kofer i ponovo vratim kući. Međutim, kada je u pitanju odlazak na fakultet ili neka druga obaveza, osnovne stvarčice sam morala svesti na minimum. Zbog toga sam našla mini neseser u Carpisi, koji nije baš mini ali meni jeste, u koji mi stane sve što je potrebno za jedan dan. 
Iako nisam ljubitelj šminke i više volim prirodniji izgled postignut CC kremom i kamenim puderom radi matiranja masne T-zone, osjećam se sigurnije kada ponesem cijeli neseser sa sobom. Mada ni tada u njemu nema previše šminke, samo osnovne stvarčice i pomagala koja mogu uvijek mogu zatrebati. 

1. CC krema

Proizvod koji se uvijek nalazi u torbi jeste CC krema. Ovu kremu najviše koristim jer nisam ljubitelj pudera tako da za ujednačavanje tena koristim Farmasi CC kremu tamniju nijansu. Moć prekrivanja nije na najvećem nivou ali za moje potrebe može poslužiti jer uvijek je tu korektor za jače prekrivanje.

2. Dnevna krema


U neseseru je obavezna dnevna krema bez obzira da li mi treba. Moj izbor je OK Biocosmetics dnevna krema za problematično lice o kojoj sam pisala recenziju link. Odlično matira T-zonu, hidratizuje i odgovara za sve moje potrebe problematične kože. Pored dnevne kreme tu je i krema za područje oko očiju koju nanosim ujutro i navečer tako da je suvišna u neseseru jer ju ne koristim u toku dana.

3. BB kameni puder


BB kameni puder stavljam najviše na području T-zone jer daje prirodni matte finiš lica. Ovaj proizvod najviše koristim u ljetnom peridu kada je izraženije lučenje sebuma. Detaljnu recenziju o ovom puderu možete pročitati na link.

4. Natural serum puder za lice 

Natural serum puder za lice ne koristim često. Najčešće koristim kao korektor jer ima odličnu moć prekrivanja a nijansa 5 ima narandžasti podton koji ne odgovara najbolje mojoj koži lica. Ukoliko imam problema sa potkožnom ekipom stavim ovaj puder da bi što bolje prekrio i obavezno nanosim BB kameni puder kojim neutrališem narandžastu nijansu.

5. Deo roll-on 

Ovo je moj ljubimac kako ih je Farmasi stavio u ponudu. Pored roll-on-a koristim i dezodorans iz iste kolekcije i prezadovoljna sam. Imaju prelijep miris, ne sadrže aluminij, lojne žlijezde funksionišu sasvim normalno to jest luče znoj koji nema neprijatan miris. Deo-roll on je tu da neutrališe miris bez negativnih posljedica za kožu kao što to rade drugi dezodoransi koji začepljuju pore i žlijezde.

6. Krema za ruke


U zimskom periodu ruke su posebno osjetljive pa im je potrebna posebna njega. Moj današnji izbor je Farmasi krema za ruke iz Naturella Sea teraphy linije proizvoda. Nemam neki određen redosljed što se kremica za ruke tiče. Jednostavno stavim kremu koja mi dođe pod ruke.

7. Pomagala - turpija, makazice, pinceta, četkica za puder i obrve


Ove sitnice uvijek zatrebaju kada ih nemate u torbi. Zbog toga uvijek nađem mjesta za turpiju, makazice i pincetu. Pored toga tu su i četkica za obrve i puder i iglice. Na slici se vidi i krema za zanoktice za koju ne znam odakle u neseseru jer je ne koristim često. 

Šta je to bez čega vi ne izlazite iz kuće?Nema komentara:

Objavi komentar