EMPTIES #1


Danjašnji dan sam iskoristila da vam u nekoliko rečenica predstavim i ukratko opišem o proizvodima koje sam potrošila u februaru. Ujedno, ovo je moj prvi post na temu potrošenih proizvoda jet do sada sam proizvode odmah bacala kada se potroše tako da ste uskraćeni za prijašnje 'empties' postove.
 U postu su opisani 10 proizvoda i za većinu nema detaljne recenzije na blogu. Zbog čega to nisam napisala ni sama ne znam, nedostatak vremena ili jednostavno proizvod nije zauzeo posebno mjesto kod mene. 


1. Farmasi piling za lice od marelice

Ovaj piling imam duže vrijeme i nisam ga koristila toliko često. Tekstura je zaista nježna kremasta ali pinning čestice su pokrupne što nije moj favorit kada su pilinzi u pitanju. Potrebne su sitnije pinning čestice sa većom koncentracijom istih u pilingu da bi on odradio super posao. Miris je prelijep, prirodni miris marelice u kojem uvijek uživam. Zbog krupnih čestica neću ponoviti kupovinu ovog pilinga jer za potrebe mog lica sam pronašla odličan organski piling sa jako sitnim česticama.

2. Farmasi Peel off maska za lice od marelice

Peel off maska za lice pripada istoj liniji proizvoda od marelice. Tekstura je jako tečna i rijetka i prilikom nanošenja je potrebno nanijeti deblji sloj radi lakšeg skidanja. Nakon držanja maske na licu pola sata i uklanjanja, koža je zaista čista, sjajna i mekana. Koristila sam je jednom do dva puta sedmično. Što se tiče ove maske zadovoljna sam i razmišljam u kojem mirisu želim uživati - malina ili višnja. 

3. Farmasi maska od bijele gline sa sjemenkama grožđa

Druga Farmasi maska za lice i ujedno drugo potrošeno pakovanje maske na bazi bijele gline sa sjemenkama grožđa. Bijela glina ili kaolin je namijenjena osjetljivoj koži lica i spada u najblaže gline. Međutim, taj opis gline i sama tekstura maske se ne slažu u potpunosti. Maska je jako gusta ali lahko razmaziva na licu. Ono što mi se ne sviđa jeste zatezanje lica prilikom sušenja što ne odgovara suhoj koži lica i osjetljivoj poput moje. Zbog toga sam masku nanosila samo na određena područa - čelo, nos, brada i malo obraze (ne cijele) ukoliko ima nekih upalnih procesa. Ovu maskicu koristim kada nemam puno vremena za večernju njegu lica jer nije potrebno puno vremena za njeno sušenje. Da li ću ponoviti kupovinu? Moj odgovor je da nisam sigurna. Možda kada bude na sniženju jer trenutno uživam u maski od zelene gline koja je namijenjena isključivo problematičnoj koži lica. 

4. Farmasi krema za izbjeljivanje kože 

Ova krema za lice je jedan od mojih favorita što se tiče mazalica. Ne koristim je često pa može dugo trajati i u periodu dužem od godinu dana ovo je druga potrošena ambalaža. Krema za izbjeljivanje kože lica pomaže mi pri bržem prolasku tamnih fleka poslije bubuljica i smanjenju crvenila. Iako je hiperpigmentacija boljka moje kože lica, ova krema nema dugoročno rješenje. Naime, problem hiperpigmentacije nije riješen ali ja ju volim jer tamne fleke brzo nestanu što je meni super. Dugo sam razmišljala o detaljnoj recenziji ovog proizvoda i problemu samen hiperpigmentacije pa se nadam da će uskoro biti. 


5. Avon bubble bath - berries in chocolate


Avon kupke su nešto što morate probati. Ja sam uživala u ovoj čokoladnoj fantaziji ali ne dugo. Kupku sam brzo potrošila jer zaista je fenomenalna. Ne preporučujem da je koristite kao klasični gel za tuširanje već kao kupku. Znači vodu u kadu i malo kupke dovoljno je za bogatu pjenu i opuštanje koje će vas preporoditi. Trenutno koristim kupku od božura i nara. Moje preporuke za Avon kupke.  


6. Byphasse maska za kosu sa mirisom zelene jabuke

Byphasse masku za kosu sa mirisom zelene jabuke sam kupila u junu / julu nisam sigurna ali nije ni bitno jer sada je februar što znači da mi je maska dugo trajala. Nisam je koristila priliko svakog pranja, pretežno svako treće pranje kose jer koristim još neke maske za kosu. Inače Byphasse proizvodi se teško troše zbog gigantskih pakovanja. Detaljnu recenziju možete pročitati na linku.

7. Dewi Sri Spa piling za tijelo 

Dewi Sri Spa prirodni piling za tijelo je moj favorit što se tiče pilinga. Proizvod ne sadrži parabene, boje, BHT i mineralno ulje koji se nalaze na listi štetnih proizvoda a mazalice za tijelo su ih prepune, pogotovo mineralnog ulja - derivati iz nafte. Ogromno pakovanje može trajati jako dugo s obzirom da sam ga ja koristila svakih 10 - 15 dana. Jedva čekam novo sniženje na stranici Prestige Glam za novi piling za tijelo a detaljna recenzija o ovom pilingu se nalazi na linku

Moje preporuke ukoliko ste ljubitelj pilinga za tijelo sa sitnim pinning česticama.

8. Farmasi Skin Trends tonik za lice

Tonik za lice za kombinovanu i masnu kožu lica iz Skin Trends organske kolekcije proizvoda nije pokupio moje oduševljenje. Jedva sam se natjerala da potrošim ovaj proizvod jer nije imao nikakvog djelovanja. Kao da stavljam običnu vodu na lice. Definitivno neću ponoviti kupovinu ovog proizvoda. Recenziju o cijeloj Skin Trends kolekciji za kombinovanu kožu lica možete pročitati na linku.
Da li ste koristile neke od ovih proizvoda?
Kakva su vaša iskustva?Nema komentara:

Objavi komentar