AVON NUTRA EFFECTS - Matirajući tonik za lice


Nakon oduševljenja i iznenađenja na djelovanje ulja za lice iz Nutra effects linije proizvoda koje sam podjelila sa vama, danas vam donosim utiske drugog proizvoda iz istoimene linije. Riječ je o matirajućem toniku za lice namijenjen masnoj i kombinovanoj koži lica. 

Korištenje tonika u mojoj njezi lica je neizostavan korak. Tonik služi za toniziranje, umirivanje kože, uklanjanje kamenca i balansiranje pH vrijednosti kože. Sastav i namjena tonika za lice se razlikuje od tipa kože tako da za suhu kožu lica su potrebni tonici koji ne sadrže alkohol i služe za dodatnu hidrataciju, za normalnu kožu djeluju anibakterijski i protuupalno dok za masnu kožu djeluju u regulisanju sebuma i stezanju pora. 

Avon Nutra effects matirajući tonik za lice sam uzela najviše zbog natpisa 'matirajući' i samog opisa proizvoda koji zadovoljava sve potrebe moje kože. Naime, kombinovani tip kože je zaista zahtjevan i uvijek moram paziti kakve proizvode koristim. Ako koristim proizvode namijenjene isljkučivo masnoj koži onda ugrožavam suhe dijelove ili prilikom korištenja blažeg proizvoda ne zadovoljavam potrebe masnih dijelova kože. Kada sam ugledala opis ovog tonika za lice pomislila sam to je to, sve što nudi jedan tonik. 

Proizvod ne sadrži sapune, parabene i umjetne boje a svi Nutra effects proizvodi sadrže aktivni kompleks na bazi različitih sjemenki koje su nezamjenjiv izvor nutrijenata. 


Proizvod dolazi u ambalaži pastelnih boja. Količina od 200 ml je sasvim korektna u odnosu na cijenu i može vam potrajati. Također, možete kontrolisati količinu proizvoda i prilikom korištenja potrebno je stisnuti ambalažu da bi tonik nanijeli na blaznicu u protivnom će tonik izlaziti kap po kap. 

Miris tonika je prijatan i prilikom prvog otvaranja podsjetio me na miris bergamonta. Zaista osvježavajući miris a ujedno i osvježavajuća tekstura za kožu lica. Tonik iako sadrži alkoloh nije agresivan za osjetljivu kožu lica i što je najbitnije ne isušuje, ne pecka i ne zateže kožu. Zahvaljujući limunskoj i salicilnoj kiselini tonik radi odličnu eksfolijaciju koju možete prepoznati po laganom prolaznom peckanju kože (prilikom prvog korištenja moguće  je lagano peckanje jer koža nije naviknuta). 

Tonik ima mliječnu boju i potrebno je protresti bočicu prilikom svakog korištenja zbog bijelog taloga na dnu. Gledala sam sastav i jedino logično objašnjenje za bijeli talog jeste kaolin u sastavu. Kaolin je jedna vrsta gline, tačnije bijela glina namijenjena isključivo suhoj i osjetljivoj koži jer spada u najblaže gline. Također, bijela glina čisti kožu i odličan je eksfolijant. 
SASTAV: Aqua, Alcohol Denat, Propanediol, Butylene Glycol, Silica, Dipotassum Phosphate, Citric Acid, Kaoiln, Parfum, Polysorbate 20, Polysorbate 80, Salicylic Acid, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Salvia Hispanica Seed Extract, Sapindus Rarak Fruti Extract, Saponaria Officinalis Extract, Maltocextrin, Pouzolzia Pentandra Extract, Helianthus Annuus Seed Flower.

ZAKLJUČAK: Odličan proizvod za masnu i kombinovanu kožu kožu lica i korektan odnos količine i cijene. Ukoliko mučite muku sa kombinovanim tipom kože neće pogriješiti sa ovim tonikom jer nije preagresivan ni prenježan, jednostavno zadovoljava potrebe i suhe i masne kože lica. Da li ste probale Matirajući tonik za lice?
 Kakva su iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar