AVON NATURALS BODY CARE - Wild berries and pomegranate (grupna recenzija)


Dok čekamo službeno proljeće, u mojoj njezi kože proljeće je u punom jeku. Ono što nam dolazi s proljećem jeste mijenjanje njege, detox kože i pripremanje na toplije dane. Zbog toga su nam potrebni pilinzi za tijelo, tople kupke i duga opuštanja. Stručnjaci preporučuju boravak u sauni ali ugođaj možete napraviti i kući i razmaziti sebe i svoje tijelo.

Avon je poznat po izvrsnim setovima za tijelo po niskoj cijeni i ambalažama koja se uklapa u opis proizvoda i ovu voćnu priču. Ja sam izabrala set od divljeg voća i nara zbog pilinga koji dođe u setu. Potrošila sam Dewi Sri Spa piling za tijelo pa dok čekam ponovno sniženje uživam u ovom voćnom pilingu. U setu za 10,90 KM dođe piling za tijelo, jogurt za tuširanje i mlijeko/jogurt za tijelo  a regularna cijena seta je 33,90 KM s tim da nisu navedene cijene pojedinačno. 

PILING ZA TIJELO 150 ml 


Piling za tijelo dolazi u tubi od 150 ml sa klik-klak otvaračem. Ambalaža me podsjeća na neke gelove za umivanje koji pretežno dolaze u ovakvim pakiranjima. Zahvaljujući providnoj ambalaži može se vidjeti bijela boja kreme i krupne pinning čestice. Tekstura pilinga je zaista kremasta i nježna ali ne bogata pinning česticama onoliko koliko ja volim kod pilinga za tijelo. Inače volim  pilinge sa što sitnijim česticama. Ukoliko ćete raditi piling cijelog tijela potrebna je veća količina pilinga upravo zbog skromnosti pinning čestica u teksturi. Čestice iako su pokrupne nisu previše agresivne za kožu tako da ćete u svakom slučaju uživati u mirisu i kremastoj teksturi pilinga.

Kada se uzme u obzir količina i tekstura piling može trajati za 5 korištenja maksimalno s tim da računajte korištenje pilinga u svakih 10 dana. JOGURT ZA TUŠIRANJE 200 ml 


Nakon pilinga za tijelo koristim jogurt za tuširanje. Kao što vidite iz samog naslova proizvoda ne radi se o običnom gelu za tuširanje već o jogurtu. Sama tekstura proizvoda opravdava i naziv. Jogurt ima srednje gustu mliječnu teksturu i nije potrebno puno proizvoda osim ako vi ne želite razmaziti sebe i svoje tijelo pa uživati u mekoći ovog jogurta. Prilikom tuširanja nema bogatu pjenu već kremastu, nježnu teksturu. Najbitnije od svega, ne isušuje već kožu čini mekanom i glatkom i nemate osjećaj zatezanja kože zbog kojeg morate odmah nanositi losion ili mlijeko za tijelo. 

Jogurt za tuširanje dolazi u ambalaži od 200 ml prepoznatljivog oblika za Avon gelove za tuširanje i mlijeka za tijelo iz Naturals body care kolekcije. Ambalaža je kvalitetna sa klik-klak zatvaračen zahvaljujući kojem možete kontrolisati količinu proizvoda. LOSION ZA TIJELO 200 ml 

Za kraj da bih u potpunosti uživala u mirisu divljeg voća i nara nanesem hidratantni losion za tijelo za shea maslacem i vitaminima E i C. Kao i gel za tuširanje losion dolazi u ambalaži od 200 ml koja je zaista zanimljiva. Tekstura mlijeka za tijelo je gusta ali lahko razmaziva. Prilikom nanošenja potrebno je pritisnuti ambalažu da bi mlijeko izašlo u protivnom ćete čekati malo duže jer mlijeko izlazi sporo zbog svoje gustine. Nakon nanošenja ostavlja bijeli fil na koži koji jako brzo nestaje. 

Rezultat je mekana i mirišljiva koža tijela. 
Odlični proizvodi za njegu kože, pogotovo ako ste ljubitelj intenzivnijeg mirisa. Ukoliko ne volite piling za tijelo sa krupnim česticama onda ovaj piling nije najbolji izbor za vas, ali u jogurtu za tuširanje ćete sigurno uživati. 

Da li ste koristile ove Avon proizvode?
Kakvi su vaši utisci?


Nema komentara:

Objavi komentar