FARMASI - Serum za brži rast obrva


Nakon pauze donosim vam recenziju o proizvodu koji će ispuniti san svake djevojke, a to su guste i fino oblikovane obrve. Što se tiče obrva i trepavica imam sreće jer za trepavice su me uvijek pitali da li su moje ili umjetne. Međutim, kada sam ja bila manja i kada je period oblikovanja obrva došao na red, nisam znala za tutorijale na YT ili čitanje članaka na tu temu. Zbog toga su moje obrve prošle mnoge faze zbog koji su obrve na nekim dijelovima prestale rasti - krajevi obrva. Pored stalnog čupanja obrva, uništava ih skidanje make up-a, stalno sjenčenje i popunjavanje obrva ... Zbog toga naše obrve postaju tanje, slabije, a mi umjesto da tražimo dugoročno rješenje posežemo za sjenama ili olovkama i popunjavamo obrve čime problem još više produbljujemo. Da bih riješila problem i imala lijep oblik obrva odlučila sam probati Farmasi serum za brži rast obrva i trepavica. 

Šta kaže proizvođač o ovom proizvodu?

Podstiče rast obrva i trepavica te sprečava opadanje dlačica. Udvostručuje volumen trepavica, produžava ih i čini snažnijima. Hrani i regeneriše trepavice i obrve. Serum nanositi na prethodno očišćene obrve i trepavice.  Proizvod dolazi u kartonskoj kutiji bijele boje sa zlatnim slovima i ambalaži od 12 ml. Izdužena almbalaža podsjeća na klasično pakovanje maskare i sama ambalaža je jako kvalitetna i izdržljiva jer puno puta mi je ispala na pločice a nije se razbila. Četkica je srednje gustine i prilikom nanošenja razdvojit će vaše trepavice bez lijepljenja. Ja sam ovu četkicu za trepavice koristila i za nanošenje seruma na obrve nakon što nanesem serum na obrve nastavkom na vrhu četkice namijenjen za tu svrhu. Kao i trepavice, četkica lijepo počešlja obrve i razdvoji tako da one nisu zalijepljene jedna uz drugu.  

Prilikom vađenja četkice iz ambalaže potrebno je izvaditi brže da bi ostalo što više seruma na četkici. Ukoliko pokušate što sporije izvaditi četkicu, serum će se ''iscijediti'' sa četkice jer sama četkica je šira u odnosu na otvor ambalaže u kojoj je smješten serum. Sama tekstura seruma je gelasta, srednje gustine i bez mirisa. U svom sastavu sadrži capixly, patentiranu supstancu koja djeluje direktno na folikulu dlake utičući na molekularnom nivou na poboljšanje njene vitalnosti i trajnosti.Pored capixly formule, ovaj serum sadrži i ekstrakt cijeta crvene djeteline koja također utiče na rast dlake i jačanje njenog korijena.  

Kako ja koristim?

Ovaj serum sam koristila za podsticanje rasta obrva dok za trepavice nisam koristila jer nema potrebe tako da ćete ostati uskraćene za iskustvo sa trepavicama. Što se tiče obrva, nanosila sam navečer nakon očišćenog lica kako je i napisano u uputstvu. Iako nisam koristila svaku večer, nekada zaboravim, moje obrve su postale gušće i na dijelovima gdje su obrve uništene ponovo su počele rasti. Da mi je pomoglo smanjiti opadanje obrva, nije. Što se toga tiče, serum nije pomogao ali meni ne predstavlja problem koliko su mi smetale uništene obrve zbog stalnog čupanja i nepravilnog tretiranja. 
Da li ste koristile Farmasi serum za brži rast obrva?
 Kakva su vaša iskustva?


3 komentara:

  1. Odlicna recenzija! Drage devojke kupite nekoliko prirodnih ulja, prespite u bocicu i mazite svaki dan. Isti rezultat ce se dobiti za male parice. Pozz :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala :) Čitala sam puno o prirodnim uljima i korištenja u ovu svrhu ali mi je bilo puno lakše kupiti ovaj serum (kada sam ja kupovala bio je znatno snižen) nego uzimati prirodna ulja i sama praviti smjesu :D

    OdgovoriIzbriši