EBELIN - četka za čišćenje lica


Dan započinjem čišćenjem lica koje podrazumijeva gelove za lice i umivanje vodom. Nisam ljubitelj korištenja micelarne vode ili mlijeka za jutarnju rutinu i početak dana i jednostavno se grozim na takav početak jutra gdje ustanete i ne umijete se vodom.
Pošto sam velika spavalica pa buđenje odgađam do posljednje minute zbog čega jutarnju rutinu moram svesti na što manje koraka dok u večernjoj njezi uživam što duže mogu. Zbog toga, ujutru rijetko koristim uređaje za čišćenje lica koji traže duže vremena ali ... i tome je došao kraj jer sam pronašla praktičnu četku za čišćenje lica. U pitanju je Ebelin gumena četka za lice koja ujedno radi i piling lica zahvaljujući različitim iglicama pored čišćenja uradi piling i nježnu masažu lica.

Ovaj bonbon se vrlo brzo našao na must have listi brojnih ljubitelja noviteta u njezi lica i ujedno u mojoj svakodnevnoj rutini lica radi otklanjanja noćne njege lica u kombinaciji sa Farmasi Skin trends gelom za umivanje. Proizvod dolazi  u plastičnoj, prozirnoj ambalažici pa možete vidjeti boju četkice. Koliko sam ja vidjela, četka je dostupna u roze i zelenoj boji.  Što se zaštićenosti tiče ništa specijalno već obična plastična ambalaža u koju je smješten proizvod. Ujedno, ambalažu ne možete koristiti za ponovno odlaganje proizvoda nakon korištenja jer nije dovoljno zaštićena niti ispunjava higijenske uslove za proizvod koji se koristi u njezi lica. Također, četku ne držite u kupatilu gdje su mnoge bakterije već pronađite odgovarajuću kutiju i mjesto gdje ćete ju odlagati. 

Iako pazim gdje odlažem četku, prije samog korištenja operem je vrelom vodom jer sam puno mirnija i znam da je svježe očišćena i spremna za moje lice. Na četku nanesem gel  i počinjem nježno masirati lice kružnim pokretima. Drugi način korištenja je da nanesete sredstvo za čišćenje na lice nakon čega koristite četku za čišćenje. Nakon korištenja četku ponovo operem vrelom vodom, ostavim da se osuši i odlažem na čisto i suho mjesto.

Četka je 100% od gume što znači da je u potpunosti savitljiva i jako mekana zbog čega će uživati svi tipovi kože.
Zaključak: odličan proizvod za brzu njegu lica koji sadrži čišćenje i piling. Što je najvažnije, lagana je za rukovanje i održavanje a cijena je sitnica. Ja nisam sigurna koliko sam platila ali nije bila skuplja od 3 KM. Četku možete pronaći u DM marketima. 


Da li ste koristile ebelin četku za lice? 
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar