5in1 beauty care massagerU današnjem postu vam donosim recenziju učinkovitog uređaja za svakodnevno čišćenje lica. Samo čišćenje lica je najvažniji korak za besprijekoran ten, zdravu i čistu kožu a sa mješovitim i problematičnim tipom kože, čišćenje lica zahtijeva više pažnje i vremena. Koliko god smatrali da je dovoljno umiti svoje lice nekom umivalicom, živimo u zabludi jer čisteći lice ručnom masažom nikada nećemo u potpunosti ukloniti nečistoće sa lica.
Zbog toga sam odlučila poručiti ovaj aparat za čišćenje lice nakon mnogobrojnih pozitivnih komentara i iskustava sa ovom spravom. Ovakav tip uređaja, namijenjen čišćenju lica, možete pronaći u drogerijama ali po jako visokim cijenama. Zbog toga sam se odlučila za jeftiniju varijantu jer neki proizvodi iako su jeftini pokažu se puno bolji od skupljih. Naravno, za 20 KM (koliko sam ja platila) nećete dobiti ekstra kvalitet i pogodnosti ali ćete biti zadovoljne, pa da krenemo sa njegovim predstavljanjem.  

Uređaj dolazi u kartonskoj kutiji u plastičnim kalupima. Naravno, što se tiče ambalaže u kojoj je smješten, ne može se govoriti o nekom kvalitetu već o prosječnoj kartonskoj kutiji. Nedostatak kod ovog uređaja jeste podloga ili kutija za odlaganje. Svakodnevno vađenje iz kutije oduzima puno vremena a i živci će vam ubrzo popustiti ukoliko niste pažljive pa nastavci stalno ispadaju. Zbog toga savjetujem da nabavite neku kutiju u koju ćete odlagati uređaj i nastavke nakon njihovog  sušenja. 

Uređaj je napravljen od čvrste plastike i za njegovo pokretanje su vam potrebne dvije  AA baterije koje mogu trajati jako dugo jer uređaj ne crpi puno energije. Na uređaju su dostupne dvije brzine, low za blago i high za dubinsko i brže čišćenje lica. Koju brzinu koristim zavisi od nastavka.  

Uz glavu uređaja dolazi pet nastavaka od kojih tri koristim svakodnevno dok ostala dva skoro nikako. Nastavak za otklanjanjee tvrde kože i nastavak za masiranje i poboljšavanje cirkulacije krvi koristim jako slabo, gotovo nikako jer zaista nemam potrebe za to. Što se tiče nastavka sa četkicom, spužvicom i latex spužvicom koristim svakodnevno. 

Nastavak sa četkicom se sastoji od dvije vrste dlačica - bijele grublje i zelene - mekše. Također, ova četkica nije u potpunosti ravna već na sredini su dlačice izbačene naprijed pa je odlična za piling lica. Proizvod koji koristim uz ovaj nastavak je gel za umivanje. Na početku sam koristila piling za lice, ali pinning čestice jednostavno nestanu među dlačicama i samo bezveze bacim proizvoda. Zbog toga gel za umivanje i ova četkica su dovoljni za piling za lice. Zbog osjetljivog lica, ovu četkicu koristim na low, odnosno blažoj brzini. Nastavak sa običnom spužvicom i latex spužvicom koristim za masiranje lica i dodatno čišćenje s tim da latex spužvicu koristim samo za područje oko očiju i obraze. Također, uz ove nastavke koristim gel za umivanje. Nakon masiranja lica ovim spužvicama koža je puno mekša a što je najvažnije ne isušuju kožu i ne prave nikakve probleme mojoj problematičnoj koži. 

Ono što je najbitnije kod ovog uređaja jeste higijena nastavaka. Nakon svakog korištenja, operem nastavke vrelom vodom i ostavim na čisto mjesto da se osuše nakon čega ih odložim u kutiju na tamno i suho mjesto.  

Nema komentara:

Objavi komentar