S L E E P I N G B E A U T Y - večernja njega licaVečeras sam odlučila da vam pišem o svojoj večernjoj njezi lica koju ne preskačem koliko god bila umorna. Večernja njega ima više koraka i detaljnija je u odnosu na jutarnju njegu kada imam manje vremena a svakako večernja njega zahtijeva više vremena i da bi se očistila šminka i  dnevne nečistoće koje su se nakupile tokom dana. Moja večernja rutina se sastoji od 5 koraka  pa ću početi sa predstavljanjem svakog pojedinačno.
1. Umivanje Natura Siberica pjenom 

Prvi i najvažniji korak jeste skidanje šminke. Pošto u zadnje vrijeme na lice nanosim samo CC kremu, tečni korektor i balzam sa usne (ako se može nazvati šminka), ne koristim nikakve preparate poput micelarne vode, mlijeka za skidanje šminke na očima i slično. Dovoljno mi je da se umijem ovom pjenom koji pored skidanja šminke olakšava mojoj koži da se adaptira na problematični period - jesen/zima. O Natura Siberica  pjeni sam pisala u ovom postu


2. Umivanje Skin Trends gelom 

Drugi korak podrazumijeva ponovno umivanje sa Farmasi Skin Trends gelom za umivanje a cijeloj kolekciji ovih proizvoda možete pročitati u ovom postu. Na ovaj gel sam navikla i jednostavno ne mogu bez njega. Ukoliko je ostalo nečistoća na licu, ovim gelom ih uklonim. 


3. Posušivanje čistim peškirom

Nakon što sam završila sa umivanjem prelazim na posušivanje lica. Prilikom posušivanja koristim čist peškir i polako tapkam po licu bez grubog povlačenja. Ukoliko grubo povlačite peškir po licu, možete oštetiti kožu lica i napraviti veće probleme. Također, najvažnije je da peškir bude čist. 

4. Nanošenje tonika

Četvrti korak se sastoji od nanošenja tonika za lica. Koristim veće blaznice jer su puno praktičnije od manjih. Tonik koji koristim je Farmasi tonik od čajevca namijenjen problematičnoj masnoj i kombinovanoj koži lica. Ovaj tonik pokupi dlačice koje su ostale od peškira, čisti lice od bubuljica i priprema kožu za sljedeći korak. 


5. Nanošenje noćne kreme i kreme za područje oko očiju

Peti korak se sastoji od same njege, odnosno nanošenje noćne Alverde krema sa goji bobicama o kojoj sam pisala ovdje. Nakon nanošenja noćne kreme, nanosim kremu za područje oko očiju o kojoj detaljnu recenziju možete pročitati u ovom postu. Ove kremice su potrebne da odmore kožu i pruže joj elastičnost i dodatne sastojke koji su joj potrebni. 
Nema komentara:

Objavi komentar