ORIFLAME - Love nature maske za lice


Iako nisam neki favorit Oriflame kozmetike jer preferiram organsku i prirodnu preparativu, ove maskice sa kjuuut pakiranjima i natpisom Love Nature su me zaista osvojile i morala sam ih probati. Maska sa bijelom glinom i ekstraktom čička je bila must have opcija za moju kombinovanu kožu lica dok creamy maska od zobi za suhu kožu je neophodna mojoj koži koja je sklona dehidrataciji. Dehidrirana koža nije isto što i suha koža lica. Prvoj je potrebno vode a drugoj ulje. Zbog mog tipa kože, ne opredjeljujem se za često nanošenje ulja na lice jer može izazvati veće probleme. Zbog toga, moj izbor su hidratantne maskice za lice. 

Prva maska koju sam probala je maska sa ekstraktom zobi. Ovo je prvi preparativni proizvod sa kojim sam se susrela da sadrži zob u sebi. Zbog toga sam istraživala i saznala da je zob  zbog vitamina B2, E, H te oleinske i linolenske masne kiseline djeluje kao ovlaživač kože i učinkovito je sredstvo za suhu kožu koju temeljito čisti pa čak i podmlađuje. 

Količina od 10 ml vam može poslužiti za dva do tri nanošenja, zavisi do količine koju stavite. Sama ambalaža podsjeća na testere i odlični su ukoliko želite probati ove proizvode i vidjeti kako vaša koća reaguje na njih. Ova maska je zaista kremasta i prelijepo miriše. Ja sam stavila u debljem sloju tako da se sve nije ni upilo u kožu. Što je najbitnije, ne peče i ne zateže kožu. Nakon deset minuta, isprala sam toplom vodom a koža je bila premekana i mirišljiva. Potrebna hidratacija za moju zahtjevnu kožu lica je bila zadovoljena.


Druga maska je namijenjana masnoj i kombinovanoj koži lica. Glavni sastojci su bijela glina i ekstrakt čička. Iako sam probala Farmasi Natural masku od bijele gline sa sjemenkama grožđa, moram priznati da više nije u mojim favoritima među maskicama od bijele gline. Ono što me oduševilo kod ove maske jeste da nakon sušenja maske i pravljenja raznih izraza lica, ova maska ne puca tako da ne zateže vašu kožu i neće vas boljeti. Ova maska se samo nabora, kao da ima nekog elastina u sebi i lagano pokupi vašu kožu. Ogroman plus kod mene a sigurna sam i kod osoba sa osjetljivom kožom lica. Koža je pročišćena, mekana i elastična zbog čega imam osjećaj da nije potrebno nanošenje kreme. 

Tekstura kreme je kremasta, do srednje gustine i lagano se nanosi na lice. Sama boja je slično puder rozoj boji zbog ekstrakta čička i što se tiče mirisa nije očaravajući već prosječan. Što se tiče ekstrakta čička, najpoznatija primjena je za njegu kose. Međutim, naša koža uživa u proizvodima koji sadrže ekstrakt čička koji sadrži arktin koji stimulira proizvodnju kolagena, važnu komponentu u izgradnji vezivnog tkiva. Zbog toga vezivno tkivo postaje gušće i koža ima bolji tonus a istovremeno se smanjuje pojava bora. Zaključak: Proizvodi koji su odlični za njegu kombinovane i osjetljive kože lica. Pakiranja su dovoljna da testirate proizvode i odlučite se da li ćete ih nastaviti koristiti. Pošto su pokupili sve moje simpatije, jedva čekam nova pakiranja i nadam se da ću ih pronaći u nekim tubicama jer je puno praktičnije zbog samog nanošenja i higijene.

Da li koristite neke od ovih proizvoda?
Kakva su vaša iskustva?

Nema komentara:

Objavi komentar