NATURA SIBERICA - hidratantna pjena za čišćenje licaIako mi je jesen najdraže godišnje doba, za moju kožu je problematičan period koja se ne uspijeva lahko prilagoditi promjenama. Zbog toga, pored svakodnevne rutine u njezi lica izabrala sam efektivnu preparativu za njegu kombinovane kože lica sklonoj dehidrataciji. Za Natura Siberica preparativne proizvode sam saznala sasvim slučajno, tragajući za umivalicama lica koje su se jako dobro pokazale za problematičnu kožu u ovim prelaznim periodima. Prije nego sam kupila ovaj proizvod, istražila sam malo više o samom brendu i kvaliteti ovih proizvoda i iza ovog brenda stoji jako zanimljiva priča. 

Natura Siberica je ruska kozmetička linija proizvoda čija posebnost su adaptogene sibirske samonikle ljekovite biljke. Ove biljke posjeduju sposobnost prilagođavanja i uspjele su preživjeti na temperaturi od -50 stepeni celzijusovih. Zbog te sposobnosti prilagođavanja ove biljke pomažu i našoj koži da se prilagodi raznim vremenskim uvjetima a u stanju su revitalizirati i usporiti starenje kože. U Sibiru biljke ručno beru lokalna sibirksa plemena a Natura Siberica aktivno učestvuje u očuvanju njihove tradicije. Čistoću sastojaka potvrđuju europski certifikati ECO BIO, ECOCERT i ICEA. 


U jesenjem periodu moja koža je postala preosjetljiva, dehidrirana i hiperpigmentacija i bubuljice su se znatno povećale. Koliko god koristila maske za lice, čistila kožu, nije bilo nikakvog poboljšanja. Do ovog problema je došlo zbog nekorištenja krema sa zaštitnim faktorom od sunca te u jesenjem periodu hiperpigmentacija postaje izraženija. Zbog toga sam se odlučila za Natura Siberica hidratantnu pjenu za čišćenje lica jer mojoj koži lica je potrebna adekvatna preparativa koja bi joj pomogla da se prilagodi novim vremenskim uslovima i promjenama. 

Hidratantna pjena za čišćenje lica dolazi u prelijepoj bočici pastelnih boja. Pakovanje je kvalitetno i jako praktično za korištenje. Bočica sadrži pumpicu na vrhu koja omogućava lahko rukovanje i doziranje fluida. Na samoj ambalaži se nalaze istaknute i čitko ispisane sve informacije pa ćete sigurno pročitati puno više nego što vas zanima. 

Pjena od 170 ml platila sam 13 KM u apoteci Monis u Alta shoping centru na -1. Zaista, količina proizvoda i cijena su korektne. Za čišćenje lica i skidanje šminke koristim tri pumpice maksimalno dok za samo čišćenje/umivanje lica u noćnoj rutini koristim jednu do dvije pumpice. Prije samog korištenja ovog proizvoda, nepravilnosti na koži su bile previše izražene. Lice mi je bilo u potpunosti šareno od hiperpigmentacije i flekica od bubuljica. Nakon korištenja ovog proizvoda, bubuljice i hiperpigmentacija su se znatno smanjile. Koža je jednostavno bolja i zdravija nakon ''olujnog perioda'' za moju osjetljivu kožu lica. 


Zaključak: Odličan proizvod za umivanje i čišćenje lica koji omogućava prilagodbu masnoj i kombinovanoj koži lica. Ovo je proizvod koji vam neće napraviti probleme već ih adekvatno riješiti. Odnos cijene i kvaliteta je zaista odličan te za ovakav organski proizvod cijena od 13 KM nije ni skupa u odnosu na druge brendove. 


Da li ste koristile Natura Siberica proizvode za njegu lica? 
Kakva su vaša iskustva?


Nema komentara:

Objavi komentar