Farmasi - Skin Trends linija za njegu masne i kombinovane kože lica


Kada se za neki proizvod kaže da je organski, na šta vas asocira? Previsoke cijene u odnosu na druge proizvode? Šta više, da li uopšte vjerujete u organski certificirane proizvode? Ja sam bila prava neznalica o značaju organske preparative sve do januara 2015. godine. Tačno prije 12 mjeseci kada je Farmasi izbacio na tržište organski certificirane proizvode sa acai bobicama. Kao prvo, guglala sam šta znači organski, drugo šta znači ecocert certifikat i šta su to acai bobice. Smiješno, jer sada o ovim proizvodima govorim kad god mi se pruži prilika. Ovi proizvodi su bili razlog mog pokretanja bloga i pisanja postova na temu skin care. 

Šta znači organski proizvod i ecocert certifikat? 

Organski proizvod je proizvod bez vještačkih materija i hemijsko-sintetičkih pesticida i zasniva se na korištenju prirodnih postojećih interakcija u prirodnoj sredini što znači da GMO su apsolutno zabranjeni u organskoj proizvodnji. Organski proizvodi, zbog načina i procesa dobijanja koji se u skladu sa prirodom, imaju veću životnu energiju i snagu zbog čega su bogatiji, zdraviji za našu koži a pri tome je obnavljaju na što bolji način. 

Proizvod sa Ecocert certifikatom podrazumijeva da proizvod ne sadrži parabene, nano-čestice, sastojke životinjskog porijekla te da nema GMO-a. Certifikat se dodjeljuje nakon dugačke procedure što uključuje i nadgledanje cijelog procesa proizvodnje, od stvaranja formule do pakovanja. 

Šta proizvođač kaže o ovim proizvodima?

Skin Trends phyto biotics acai tehnologija donosi svježinu acai bobica i revitalizuje kožu, pruža snažan antioksidantni efeat, čisti lice i uklanja suvišan sjaj i proizvodi su sa ultra blagom formulom, bez štetnih sastojaka. 

Kako ih ja koristim?

Od januara, svako jutro dan započinjem umivanjem gelom koji uklanja višak masnoće i nečistoće sa lice koje su se nakupile tokom noći. Gel je zaista blag, ne isušuje kožu, nema peckanja i zatezanja a koža je premekana i mirišljiva. Trenutno koristim četvrto pakovanje ovog proizvoda. Što se tiče same teksture gela, jako je tečan te prilikom korištenja pazite da vam gel ne 'pobjegne'. Jedino što mi se ne sviđa jeste klik-klak otvarač koji je (moje mišljenje) nepraktičan i krivac bačenog gela. Dok otvorim gel, još ako sam nagela tubicu uvijek slizne malo gela prije nego stavim na ruku. Količina od 200 ml je zaista korektna, i može vam trajati 3 mjeseca minimalno, barem meni iako ga koristim 2-3 puta na dan. Ujutro i navečer obavezno, ali i u toku dana ako je potrebno skinuti šminku sa lica. 

Ukoliko pratite korake za čišćenje lica, na redu je tonik od 225 ml. Ovaj proizvod bi trebalo da uklanja višak masnoće, sužava pore i priprema kožu za sljedeći korak - kremu za lice. Međutim, ovaj proizvod nije pokupio moje simpatije i zaista ne znam kako ću potrošiti preostalu količinu tonika. Zbog čega? Tonik nema miris kao gel i krema a nikakve rezultate ne osjetim. Inače, kada stavljam tonik na lice koža me pecka na mjestima gdje ima bubuljica. Koža na ovaj tonik uopšte ne reaguje te imam osjećaj da stavljam običnu vodu na blaznicu i nanosim na lice. 

Treći korak podrazumijeva nanošenje dnevne kreme bez koje moje lice ne funkcioniše. Zahvaljujući ovoj kremi, koža lica izgleda zdravije i svježije iako se još uvijek borim sa hiperpigmentacijom i bubuljicama, pogotovo zadnji period zbog ispita i stresa. Probala sam mnoge kreme ali ovo je jedina krema koja daje licu mat izgled, hidrazirira kožu a upija se velikom brzinom. Dovoljno je da jednom nanesete na lice i ukoliko želite preći prstima ponovo preko tog dijela, vidjet ćete da je koža već  upila pola kreme. Sama tekstura kreme je masna i nije potrebno puno stavljati, dovoljne su male količine. Jedina briga mi je 50 ml ove kremice koje se zna potrošiti jako brzo. Svi proizvodi su zaštićeni tako da vi prvi koristite proizvode. Ambalaže su jednostavne, u bijeloj boji sa zelenom bojom koja označava liniju proizvoda namijenjenih masnoj i kombinovanoj koži lica. 

ZAKLJUČAK: Kvalitetni organski proizvodi za njegu lica po pristupačnoj cijeni. Moji favoriti su gel za umivanje i dnevna krema, dok tonik ni sama ne znam kako ću potrošiti pa njega ne preporučujem. Za masnokožce i osobe sa kombinovanim tipom kože gel i krema su must have preparativni proizvodi. 

Da li ste koristile neke od ovih proizvoda? Nema komentara:

Objavi komentar