FARMASI - Skin Trends krema za područje oko očiju protiv umora


Da li tretirate kožu u području oko očiju istim kremama koje koristite za lice? Da li kupovati okoloočne kreme ili su samo marketinški trik? Postavlja se niz pitanja o ovim proizvodima a ja ću vam odgovoriti na neka od njih.
Što se tiče mog iskustva sa kremicama namijenjenim isključivo za područje oko očiju, ovo je moje prvo iskustvo. Nikada prije nisam obraćala pažnju na posebnu njegu ovog područja dok mi se koža na ovom području nije počela isušivati, čak i u ljetnom periodu. Zbog toga, osobe koje imaju masnu, mješovitu i suhu kožu lica trebaju posvetiti više pažnje ovom području dok osobe sa normalnim tipom kože nemaju potrebe za tim, sretnice. Ova kremica dolazi u plavoj ambalaži što znači da spada u liniju proizvoda namijenjenih normalnoj koži lica. Međutim, ova kremica, kako sam navela je najmanje potrebna osobama sa normalnom kožom lica. 

Koža u području oko očiju je tanja, osjetljivija i nježnija pa zahtijeva poseban tretman kada su u pitanju kreme. Preispitajmo se samo koliko koristimo preparata za skidanje šminke ili kako skidamo šminku. Sve to utiče na kožu u području očiju. Ukoliko nanosite samo kremu za lice koja je namijenjena hidrataciji a pri tome imate imate tamne podočnjake, ove kreme mogu pogoršati problem - izazvati još veću otečenost. Kreme za okoloočno područje sadrže dovoljnu količinu hidratacije i  sastojaka koji utiču na mikroregulaciju za smanjivanje tamnih podočnjaka. 


Šta proizvođač kaže o ovom proizvodu?

Umanjuje podočnjake, bore i kesice ispod očiju. Osvježava kapke i briše znakove umora. Namijenjena je svim tipovima kože.

Kako ja koristim?

Ovu kremicu ne koristim svaki dan, nažalost. Nisam se još uvijek navikla na svakodnevno korištenje i u jutarnoj njezi lica često zaboravim staviti. Nadam se da ću tu naviku brzo promijeniti i koristiti ovu kremicu svako jutro prije nanošenja šminke i navečer nakon detaljnje njege lica. Da li su riječi proizvođača u potpunosti opravdane? Pošto nemam problema sa kesicama ne mogu vam govoriti o efikasnosti ovog proizvoda za tu primjenu ali sa sigurnošću mogu reći da ova kremica pruža intenzivnu hidrataciju i problem sa isušenom kožom u okoloočnom području je prošlost. 

Krema je masna, lahko se razmazuje i ukoliko stavite u debljem sloju slabije upija. Ukoliko nanesem kremu navečer pred spavanje u debljem sloju, prilikom umivanja ujutru osjetim da se krema nije u potpunosti upila tako da uklonim ostatak kreme umivanjem. Moram vam priznati da mi čak smeta kada ujutru ustanem a vidim kremu koja 'lebdi' na mom licu. Imam osjećaj da krema ne radi svoj posao u potpunosti jer ukoliko želimo potpune efekte kreme, potrebno je da se  krema upije u unutrašnjost kože. Ali to zanemarim zbog kože koja je elastičnija i odmornija. Za to je zaslužna i sama formula ove kremice koja sadrži acai bobice, poznatije kao super food a pored toga kremica je organskog porijekla sa ECOCERT certifikatom.  

Kako pravilno nanijeti kremu?

Prilikom nanošenja kremice izbjegavajte nanošenje kreme uz preblizu obje linije trepavica a nikako ne nanosite na gornji kapak. Kada se krema apsorbuje u kožu ona će pod kožom kreće pa vam može prouzrokovati problem sa oko - npr. otečenost i slični simptomi. Na slici ispod možete vidjeti kako pravilno nanijeti kremu. Krema dolazi u preslatkoj ambalaži, plavo bijele i sve informacije koje vas zanimaju možete pronaći na kartonskoj kutiji u kojoj dolazi upakovana i zaštićena folijom. Pored zaštite folijom, kremica je dodatno zaštićena kada skinete poklopac. Prepoznatljivo za Farmasi koji brine da vi budete prvi koji koristite određeni proizvod. Količina od 15 ml je sasvim dovoljna za duži period korištenja jer nisu potrebne velike količine a krema je zaista masna što utiče na samu potrošnju proizvoda. Zaključak: Odličan proizvod za područje oko očiju ukoliko vam je potrebna hidratacija i imate problema sa isušenom kožom u ovom području. Zahvaljujući masnoj teksturi količina od 15 ml će vam trajati duži period. 

Da li koristite kreme za područje oko očiju? 
Kakva su vaša iskustva?

2 komentara:

  1. Draga uzivala sam citajuci ovaj post. Volela bih da mi kazes da li postoji odredjena starosna granica za koriscenje ove kreme?

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na lijepim riječima, vaši komentari su meni vjetar u leđa :) A što se tiče ove kremice ne postoji starosna granica :)

    OdgovoriIzbriši