FARMASI - camouflage liquid concealer 02


Danas vam predstavljam proizvod koji je must have u neseseru pogotovo osobama koje imaju problema sa bubuljicama i flekicama po licu ili jednostavno žele posvjetliti određene dijelove lica, npr. područje oko očiju. Veoma je praktičan pa uvijek ima prostora da ga ponesete u torbi kada izlazite iz kuće. Riječ je o Farmasi tečnom korektoru koji dolazi u plastičnoj ambalaži sa aplikatorom u obliku olovke. 

Šta proizvođač kaže o ovom proizvodu?

Lagani korektor s prirodnim završetkom osigurava potpunu i cjelodnevnu prekrivenost. Lagano se nanosi aplikatorom u obliku olovke.

Korektor možete pronaći u četiri nijanse od 02 do 05. Ja sam se odlučila za nijansu 02 jer prilikom izbora korektora potrebno je izabrati nijansu svjetliju od boje pudera. Korektor je na bazi vode tako da nema potrebe za strahovanjem da će vam isušiti kožu. 

Kako ja koristim?

Zbog problema sa bubuljicama i tamnim flekama nakon što bubuljice prođu, često koristim ovaj proizvod, skoro svakodnevno. Ukoliko nisam nanijela korektor to znači da nisam naspavana ili nisam imala vremena prilikom spremanja. Nanosim ga nakon dnevne kreme, to jest prije hidratantne kreme ili pudera. Zahvaljujući aplikatoru u obliku olovke sa mekanom četkicom na vrhu, lagano se nanosi i možete precizno kontrolisati željenu količinu proizvoda. Pored prekrivanja nepravilnosti po licu, tečni korektor koristim za posvjetljivanje određenih dijelova na licu kao što je područje oko očiju i čelo. Nakon nanošenja korektora na lice, sačekam minut prije samog tapkanja - ne nanosite korektor povlačenjem jer ćete skinuti proizvod sa lica, pa tek onda nanosim kremu u boji. Zbog brzog sušenja korektora, ne treba dugo vremena držati korektor na licu da se ne bi u potpunosti osušio pa bi u tom slučaju korektor samo ostao na blenderu ili prstu, zavisi čime tapkate. Ja prilikom tapkanja koristim spužvicu koju koristim i za nanošenje pudera. 

Postojanost korektora je izvan očekivane. Ukoliko pravilno nanesete korektor, puder ... vaš make up će ostati netaknut veći dio dana. Proizvod dolazi u količini od 4 ml  i redovna cijena je 12,50 KM mada najčešća cijena u katalogu je 7,50 KM.


Nema komentara:

Objavi komentar