FARMASI - BB powder soft focus all-in-one - 02 nijansa


Prvi post na blogu koji ne spada u preparativu. Iako nisam ljubitelj šminke, kvalitetan kameni puder je must have u mom neseseru. O Farmasi BB puderu u kamenu sam pronašla jako malo informacija pored toga što se puno hvali i koristi čak u svrhu profesionalnog šminkanja. 

Kameni puderi mogu biti presovana verzija fiksirajućih pudera u prahu koji ne prekrivaju puno već pokupe višak sjaja sa lica i mogu biti podloge u kamenu. Što se tiče ovog pudera, u njemu ćete pronaći obje verzije tako da ga možete nanositi samostalno ili koristiti kao fiksirajući puder. 

Puder dolazi u tri nijanse light, medium i dark. Moja nijansa je 02 - medium i dolazi u pakovanju od 14  grama koje će vam dugo trajati iako se puder brzo trusi i sama tekstura je mekana u odnosu na druge kamene pudere. Redovna cijena u katalogu je 16 KM mada u većini slučajeva možete ga kupiti po cijeni od 9,90 KM. 

Dolazi u prelijepoj bijeloj kartonskoj kutiji sa srebrenim slovima kojima je ispisan naziv proizvoda, prepoznatljivog dizajna za BB liniju. Sama ambalaža pudera je dosta kvalitetna i dolazi sa spužvicom koju možete koristiti prilikom nanošenja pudera na lice. Međutim, ja sam spužvicu odmah bacila jer koristim četkicu za nanošenje kamenog pudera. Na poleđini pakovanja možete pronaći sve informacije koje vas interesuju za sami proizvod i sastav. Tekstura i prekrivanje ovog pudera su odlični. Efekti su još bolji ukoliko ga koristite u kombinaciji sa BB i CC toniranim hidratantnim kremama za lice. Odlično fiksira i pokupi višak sjaja sa lica tako da će osobe sa masnom i kombinovanom kožom lica uživati koristeći ovaj kameni puder. Miris je prepoznatljiv miris Farmasi pudera koji se osjeti prilikom nanošenja pudera na lice mada nakon nanošenja se ne zadržava duži period. 

Postojanost ovog pudera je iznad očekivanog. Masna T-zona će ostati pod kontrolom nekoliko sati, za mene dovoljan period dok sam vani kući s tim da ukoliko ostajem jako dugo vani moram matirati lice kada primijetim da je puder nestao sa lica. Mada u zimskom periodu nema potrebe za tim jer mi je koža sklona dehidrataciji pa nemam problema sa masnim sjajem kao u ljetnom periodu. Što je najbitnije ne isušuje kožu lica tako da odgovara svim tipovima kože.
Zaključak: odličan proizvod po prihvatljivoj cijeni. Odlična moć prekrivanja, postojanost i ne isušuje kožu lica tako da je pogodan za sve tipove kože. Za bolje efekte preporučujem kombinaciju sa BB i CC toniranim hidratantnim kremama za lice.


Da li ste koristile Farmasi BB kameni puder? 

Nema komentara:

Objavi komentar