BYPHASSE - Family shampooning (grupna recenzija)


Za danas sam odlučila da nadopunim post o Byphasse maski za lice koji sam napisala negdje na početku kada sam se odlučila na blog. Riječ je o Byphasse šamponu za kosu sa multivitaminskim kompleksom i osvježavajućim mirisom zelene jabuke iz istoimene kolekcije kao maska o kojoj sam podijelila svoja iskustva. Da bi pratila sam red kada je u pitanju njega kose, na početku posta je dopunjeni dio o šamponu a drugi dio o maski.
ŠAMPON ZA KOSU 750 ml

Byphasse šampon za sve tipove kose sam dobila na poklon u osvojenoj nagradi za najboljih 5 slika Byphasse proizvoda inspirisanih proljećem. Kako sam već koristila masku odlučila sam da upotpunim ovaj post i napišem utiske o cijeloj kolekciji proizvoda za njegu kose koji mirišu na zelenu jabuku. Naime, riječ je o porodičnim pakovanjima koji zahvaljujući cijeni i količini su zaista povoljni i zahvalni pogotovo u ljetnom periodu kada češće kosu peremo. 

Šampon dolazi u ogromnoj bijeloj ambalaži sa zelenim slovima koja podsjećaju na boju zelene jabuke. Količina od 750 ml je odlična za porodična korištenja a ukoliko koristite sami može vam dugo trajati. Jedina mana jeste preveliko pakovanje za koje morate naći prostora u svom koferu ukoliko želite šampon ponijeti na ljetovanje. Ipak, riječ je o haman jedan litar šampona što nije malo :D Na ambalaži se nalaze sve informacije o proizvodu a klik klak zatvarač iako je od čvršće plastike ja sam uspjela polomiti, ni sama ne znam kako. 

Šampon je bijele i srednje guste teksture. Razlikuje se u odnosu na masku koja je gelasta i prozirna. Što se tiče mirisa nema razlike, miriše na zelenu jabuku koja djeluje opuštajuće prilikom pranja kose. Uz malu količinu šampona postigut ćete željenu pjenu. 

Rezultati nakon ispiranja su oštra kosa koja se malo teže raščešljava. Osobe sa kratkom kosom će voljeti ovaj šampon jer olakšava njeno oblikovanje u odnosu na šampone od kojih je kosa premekana i ne možete ništa sa nje uraditi jer 'bježi'. Ukoliko ne volite oštru kosu već mekanu i svilenkastu onda će vam dobro doći maska iz iste kolekcije o kojoj je riječ u nastavku ...

MASKA ZA KOSU 250 ml

Pakovanje ovog proizvoda je jednostavno, s notom zelene boje koja asocira na zelenu jabuku. Količina proizvoda od 250 ml je sasvim korektna i zahvaljujući povoljnoj cijeni može vam trajati duži period. Na samom proizvodu možete pročitati da je maska namijenjena za porodično korištenje. 

Da li vam tada može dugo trajati? Zavisi  od količine i koliko često koristite masku za kosu. Ono što mi se svidjelo je plastični poklopac kada otvorite masku. Dodatno zaštićeni proizvodi me jednostavno osvoje. 

Maska za kosu je jako rijetke  i bijele, prozirne teksture (slično gelu). Potpuna suprotnost ostalim maskama za kosu koje sam koristila. Zbog toga nije potrebna velika količina proizvoda za cijelu kosu. Lijep i osjvežavajući miris jabuke me raznježi svaki put iznova ali nakon ispiranja i sušenja, ne zadržava se brzo na kosi. Prilikom pranja kosa je premekana i jednostavno uživam dok prstima prelazim kroz kosu. 

Nakon ispiranja kosa je fantastična, nije zamršena, lahko se oblikuje, mekana je (ne previše) i lijepo miriše  mada miris nije intenzivan kao kod samog pranja kose. 

Maska je namijenjena za sve tipove kose. 








Da li ste koristile neke od Byphasse proizvoda? 
Kakva su vaša iskustva?



Nema komentara:

Objavi komentar