ALVERDE - učvršćujuća noćna krema protiv bora - Q10


Danas sam odlučila ostati kući iako me sunce mamilo vani, ali preeehladno je. Zbog toga sam uživala slušajući pucketanje vatre i pisala vam novi post o fenomenalnom proizvodu za noćnu njegu kože lica. Dosadašnja iskustva sa noćnim kremama nisu ugodna. 

Naime, prva krema za noćnu njegu je Byphasse krema sa koenzimom Q10 i nakon desetak dana korištenja dobila sam alergijsku reakciju - osip i crvenilo po cijelom tijelu. Zbog toga tu kremu ne preporučujem osobama sklonim alergijama jer postoji velika vjerovatnoća da vam izazove neku alergijsku reakciju dok osobe koje nisu sklone alergiji mogu slobodno koristiti - dokaz je moja sestra koja je preuzela ovu istu kremu od mene i još uvijek je koristi bez problema. Druga noćna krema je Farmasi krema u plavoj ambalaži, namijenjena normalnoj koži lica. Eh sad, naravno da mi neće odgovarati jer moja koža je mješovita a ta krema je za normalnu kožu. Ujutro kad ustanem, lice je i dalje masno, krema se uopšte nije upila i ne volim započeti dan umivajući se i skidajući noćne preparate sa lica koji ne rade svoj posao. Vjerovala sam previše ovom organskom proizvodu da će odgovarati i za moj tip kože jer zelena linija Farmasi Skin Trends proizvoda ne sadrži noćnu kremu u svojoj liniji. Zbog toga, jedan period nisam koristila nikakve kreme navečer tako da se moja noćna rutina sastojala od umivanja  Farmasi gelom, Natura Siberica fluidom za čišćenje lica i nanošenje Farmasi tonika od čajevca i spavanac. 

Iako sam željela i noćnu kremu koja će mi odgovarati, nisam prestala istraživati dok nisam pronašla sam Alverde noćnu kremu od goji bobica i čim sam vidjela glavni sastojak kreme, nisam ne ni sekunde omišljala. Tek kad sam izašla iz dm marketa, pročitala sam da je krema za žene iznad 30 godina. Nema veze što je meni 21 godina. Zbog čega? Zbog toga što već u dvadesetim godinama trebamo brinuti o svojoj koži i razmišljati o borama i koenzimu Q10. Koenzim Q10 se nalazi u našoj koži i to 10 puta više u površinskom sloju kože u odnosu na dermu. Usljed starenja i stalnog izlaganja kože štetnim faktorima, smanjuje se i koenzim Q10. Pored moje hiperpigmentacije zbog koje koža izgleda starije, odlučila sam  se za ovu kremicu koju će moja koža jako cijeniti, pogotovo nakon 30-te godine kada počinje opadati nivo koenzima Q10 u koži. 


Glavni sastojak ove kreme su goji bobice poznate kao superfood. Ova biljka raste na Himalajima gdje se već stoljećima koristi u kuhinji i medicini. Nalaze se na prvom mjestu američke ljestvice ORAC koja mjeri antioksidacijska svojstva hrane zbog toga što ima najveću sposobnost uništavanja slobodnih radikala koji narušavaju zdravlje i ubrzavaju proces starenja.  Ja jedva čekam da goji biljka u mom vrstu naraste i počne davati plodove koje ću koristiti u ishrani jer preporučena dnevna  doza ovih bobica je 10 do 30 grama dnevno. Do tada ću uživati u preparativi napravljnoj od ove biljke. 

Kremica dolazi u preslatkom pakiranju od 50 ml sa klik-klak zatvaračem. Iako ne volim ovakvu vrstu poklopca, kod ovog proizvoda mi ne smeta. Krema nije rijetka i mora se malo jače pritisnuti tubica da bi krema izašla tako da je veoma lahko kontrolisati željenu količinu proizvoda. Iako je krema gusta, lahko se razmazuje i nije potrebno puno proizvoda da nanesete na cijelu površinu lica. Ono što mi se sviđa je brzina upijanja. Dok nanesete kremu na jedan dio lica, na drugom dijelu se krema već upila u kožu. Ono što mi je najbitnije jeste da ne izaziva nikakve probleme po licu tipa bubuljice ili osip, crvenilo, peckanje i slično. Oduševljenje ovom kremom je još veće ujutro prilikom umivanja. Koža uopšte nije masna i nema tragova da sam nanijela kremu na licetako da  ne ostavlja masni fil na koži a koža izgleda zaista svježije i odmornije. Kremica koju ću sigurno i dalje nastaviti koristiti. Zaključak: korektan proizvod od 50 ml koji će vam trajati duži period a vaša koža će vam biti zahvalna. Brzo se upija, ne ostavlja masni fil na koži a koža izgleda svježije i odmornije. 

Da li ste koristile noće kreme? 
Kakva su vaša iskustva? 
Nema komentara:

Objavi komentar