Dewi Sri Spa - piling za tijelo

Dewi sri spa - Martha tilaar piling za tijelo je proizvod u kojem uživam već duži period, tačnije četiri mjeseca. Pošto se radi o prirodnim proizvodima, recenzija je morala čekati jer efekat prirodnih proizvoda je primijetan tek nakon dužeg vremena korištenja. A moj izbor je pao na ovaj brand jer su prirodni i nisu testirani na životinjama, što znači bez parabena, BHT i SLS supstanci. Prije svega ukratko o ovom brand-u. 

Dewi Sri Spa je prirodni indonežanski brend čiji proizvodi su zasnovani na drevnim znanjima o njezi kose, kože, zdravlju i balansu duha i tijela. Glavni sastojak u proizvodima je rižino ulje koje sadrži brojne vitamine i minerale koji omekšavaju, hidratiziraju i osvježavaju kožu. Pored rižinog ekstrakta, prisutna su čista esencijalna ulja. To znači da kožu tijela omekšavaju prirodne supstance koje nisu štetne poput mineralnih ulja dobivenih industrijskom preradom nafte. Zadatak mineralnih ulja je da omekšaju kožu dok sa druge strane začepljuju pore i onemogućavaju prirodno disanje kože. 

Ovaj brand ima nekoliko serija proizvoda od kojih sam ja odabrala piling za tijelo iz Peach delima linije proizvoda. Iako sam htjela piling iz linije Signature čiji je glavni sastojak ljubičasti mangostin, ne žalim ni na ovom izboru koji je bio jedina opcija. Da sam bila brža možda bih i dobila prvo što sam htjela. Ali da se vratimo samom proizvodu. 

Kako ja koristim? 

Piling za tijelo (40,50 KM) koristim svakih 15 dana i zahvaljujući ambalaži ogromne veličine i količine smještene u njoj (350ml), ovaj proizvod traje jako dugo. Zaštićen je unutrašnjim plastičnim poklopcem što mi se baš svidjelo jer sam baš sitničava oko tih stvari. Volim kada proizvod prva ja koristim i plus ako je dodato zaštićen. 

Piling nije agresivan i zahvaljujući bogatoj kremastoj teksturi unutar kojeg se nalaze prirodne pinning čestice marelice, odlično odradi posao. Koža je mekana i nježna i prilikom korištenja zaista uživam. Pinning čestice su mekane i nemate osjećaj da vam stružu kožu. Inače, marelica je odlična za otklanjanje nečistoće kože zahvaljujući velikoj koncentraciji minerala. 

Iako sam bila sumnjičava što se mirisa tiče, kada sam dobila proizvod prvo sam otvorila da pomirišem. Bilo mi je lakše jer miris je zaista opuštajući, blagi miris marelice. Tek nakon toga sam razgledala ambalažu i čitala o samom proizvodu i sastojcima. 

Gdje kupiti?

Za sada ove proizvode možete jedino kupiti na online shop-u www.prestige.ba i predlažem da ih pratite na Facebook stranici jer bude stalno sniženja zahvaljujući kojima sam i ja kupila ovaj piling za tijelo. 


Nema komentara:

Objavi komentar